Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

The Bass of Women

Cinema Documental Musical

Audiovisual

On són les dones? N’hi ha? I, si n’hi ha, per què no se les veu? Qui les amaga? Per què les amaga? Com les amaga? I, sobretot, què podem fer perquè no continuïn sent amagades, invisibilitzades, menystingudes?

Malgrat que les dones són presents en el món de la música, hi ha escenes musicals on sembla que algú ens vulgui fer creure que no tenen res a dir. I la del Sound System de Barcelona, la de les músiques d’arrel jamaicana, n’és una. Sembla que no hi ha dones fent reggae o ska o dub, però no és cert. N’hi ha. I moltes. I amb moltes coses a dir i moltes coses a fer. Dones que canten, que toquen, que punxen, dones tècniques i dones promotores. N’hi ha, però no se les veu. O no se les veu tant com l’activitat que duen a terme demanaria que se les veiés.

Per lluitar contra aquest sostre de vidre —un més— la directora Joana Fornós va llançar una campanya a Verkami per tal de trobar els diners necessaris per produir The Bass of Women, un documental que, a través d’entrevistes amb les dones que fan Sound System a Barcelona, prova d’explicar com se les ha estat amagant i què es pot fer perquè aconsegueixin tenir la visibilitat que la seva feina mereix. Fornós ha donat veu a dones que integren grups de l’escena barcelonina com Ital Skol, Women Soldier, Red Wine Inity, Purple Rockets and Mina’s Collective.

Hi ha dones. I tenen coses a dir al Sound System barcelonès. Només cal que trobin espais per poder treure el cap. I aquest documental n’és un.

FITXA ARTÍSTICA

Directora: Joana Fornós. País: Espanya. Any: 2019

 

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots