Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Janis: Little Girl Blue

Cinema Documental Musical

Audiovisual

"No t'imagines que difícil és ser jo", va deixar escrit en una carta. Una de les moltes cartes que va escriure a sa mare. Cartes en què es confessava. Cartes en què es descobria. Cartes en què no s'havia d'amagar. Perquè Janis, aquella nena tímida a qui molts companys feien la guitza a l'escola, aquella adolescent que semblava tenir facilitat per ficar-se en problemes, aquella dona que bevia sense aturador, que vivia sense fre, que cantava com si no hi hagués un demà, tenia serioses dificultats per ser ella. Potser perquè no sabia qui era: volia ser lliure, volia ser diferent, però també volia agradar a tothom; i no va ser capaç de trobar l'equació que ho fes possible en una vida massa curta i massa ràpida: Janis Joplin, una de les grans veus de blues i del rock, una de les dones de la contracultura que ha servit de model per a moltes altres després, va morir d'una sobredosi d'heroïna el 4 d'octubre de 1970. Tenia només 27 anys. I feia poc més de quatre anys que havia començat a fer-se un paper en el món de la música.

Janis Joplin va escriure cartes a la seva família d'ençà que va deixar Port Arthur (Texas) i va marxar a San Francisco, on es convertiria en una de les cares més visibles i potents del moviment hippies dels anys 60. I aquestes cartes són el fil conductor de Janis: Little girl blue, el documental que ha filmat Amy Berg, que havia estat nominada a l'Oscar per un treball anterior, Deliver Us from Evil (2006), sobre l'abús de menors en l'Església catòlica.

Berg reuneix a Janis: Little girl blue, que segueix un fil cronològic i beu d'una important feina de documentació de prop de 7 anys, testimonis, entrevistes a la televisió, fotografies i actuacions mítiques com la de Woodstock:  Joplin va pujar a l’escenari aproximadament a les 2.00 de la matinada del diumenge 17 d'agost, després de deu hores esperant, deu hores d'heroïna i alcohol. Algunes setmanes després, l'1 d'octubre, gravava Mercedes Benz. I 72 hores més tard moria sola en un hotel de Hollywood.

 

JANIS - trailer español

 

FITXA
Directora: ’Amy Berg. Nacionalitat: EUA. Any: 2015.

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Las cartas que Janis Joplin escribió a su familia (leídas por otra Niña Perdida, la Juana de Arco del pánico escénico Cat Power) articulan este relato sobre un meteoro de genio y energía incendiada que nunca dejó de ser esa niña rara, excluida y marginalizada por sus compañeros de escuela a los que nunca perdonó.” JORDI COSTA FOTOGRAMAS.ES

“Cuando la película se suelta, algo imprescindible en tiempos de contracultura, psicodelia y revolución, sobre todo con el montaje y las impactantes actuaciones musicales –Monterrey, Woodstock–, Janis se aleja del puro documento para acercarse a lo alucinógeno.” JAVIES OCAÑA ELPAIS.ES
 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots