Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

K'ataka

Balkan Paradise Orchestra

16/11/2018 - 20:00h

CC Baró de Viver

Música

Durada: 75 minuts

Qui pot parar quiet quan sona una fanfara? Qui no queda seduït pel poder d’una música marcada pel ritme festiu i vibrant de la percussió i per unes trompetes, uns clarinets, unes tubes i uns trombons que esclaten en sonoritats brillants que ressonen com focs d’artifici en una nit d’estiu? Això és el que tenen les fanfares, que encomanen les ganes de viure, de riure i de ballar... les ganes de passar-s’ho bé. I això és el que passa amb la música que Balkan Paradise Orchestra ha reunit en K’Ataka, un disc de fanfares d’arrel balcànica que també busseja en altres sonoritats arribades d’arreu.

Tradicionalment quan alguna cosa important ha de passar, acostuma a sonar com a banda sonora una fanfara: aquesta música, interpretada per instruments de vent i percussió, durant segles i segles ha estat pensada per acompanyar els moments més importants de la vida, des dels batejos als funerals, des dels casaments a les coronacions reials.

I si hi ha unes fanfares que han triomfat fora de les seves fronteres són les balcàniques. I ha estat gràcies a la sonoritat d’aquesta música vigorosa i electritzant que han popularitzat formacions com l’Orquesta para Bodas y Funerales de Goran Bregovic, la Gypsy Brass Band o la Fanfare Ciocarlia.

Aquesta és també la característica principal de la música que Balkan Paradise Orchestra ha reunit en K’Ataka, un disc que, ancorat en la tradició balcànica, es deixa gronxar per sonoritats arribades d’arreu, un treball marcat pels gustos i l’energia d’aquestes deu dones i la seva orquestra i que reuneix alguns dels temes que ja formen part de la història d’aquesta formació, que va néixer el 2015

 

Making Of Balkan Paradise Orchesta Manea cu Voca

 

 

FITXA

Alba Careta, Berta Gala i Mila González: trompetes. Eva Garin i Laura Lacueva: clarinets. Alba Ramírez: trompa. Maria Cofan: trombó. Olivia Casas i Maria Puertas: tubes. Eli Fabregas: percussió.

Balkan Paradise Orchestra

Fa uns anys, encara pocs, tres amigues van decidir que volien formar un grup de música. I que volien tocar fanfares d’origen balcànic. Van començar a donar veus per trobar la resta dels integrants del grup i totes les que van respondre perquè es volien apuntar a l’aventura eren també dones. I així una casualitat es va acabar convertint en un dels trets característics de les Balkan Paradise Orchestra, una singularitat que marca la seva manera d’entendre la música i de pujar-la dalt dels escenaris.

Malgrat que la seva trajectòria és encara molt curta, les Balkan Paradise Orchestra –o BPO, com també es coneix a la formació– ja han guanyat el primer premi del Concurs Internacional de Música de Carrer a Haizetara (País Basc) i el Premi Sons de la Mediterrània lliurat per la revista Enderrock. Aquests dos guardons els han donat l’oportunitat d’enregistrar el seu primer disc, K’Ataka.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

Alegria, ganes de festa i molt bona música

Notícies - 26/10/2018

Les Balkan Paradise Orchestra s'estrenen amb ovació al Matas i Ramis

"La nostra és una música molt festiva que fa ballar a la gent"

Notícies - 02/10/2018

Les Balkan Paradise Orchestra presentaran les fanfares del seu primer disc, 'K'ataka'

Música