Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Mi madre en bragas

Cia. Cándida

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Aquesta obra és un homenatge que l’Anna, l’actriu protagonista, vol fer a la seva mare, i alhora és l’espectacle que la Rosa vol fer amb la seva filla, l’Anna. Però també és el fracàs absolut de les intencions de totes dues sobre l’escenari, i el motiu pel qual fracassen.

Perquè ‘Mi madre en bragas’ és Anna Tamayo en bragas i Rosa Escalera en bragas, les dues despullades a través de la paraula mentre parlen amb humor de la seva relació i de les vivències de la Rosa com a dona i com a mare, reivindicant la figura de les dones treballadores nascudes als anys cinquanta que han dedicat tota la vida a buscar la seva pròpia independència i a mantenir la família.

‘Mi madre en bragas’ la dirigeix Lali Álvarez, amb la dramatúrgia de Raquel Loscos.

Cia. Cándida

L'actriu, creadora teatral, directora i dramaturga Anna Tamayo és l'ànima de Cia. Cándida, però no treballa sola: s'envolta d'altres artistes que la inspiren en els processos creatius de la companyia. Algunes de les seves col·laboradores habituals són l'Ángela Palacios, escriptora, actriu i directora; l'Alba Rubió Pons, compositora, música i cantant; la Marta Méndez Álvarez, il·luminadora i actriu creadora, i moltes més artistes. Però de totes elles n'hi ha una que sempre és present i que forma part dels orígens de la companyia: la Mercè Alegre Bastida, art terapeuta, escriptora, artista plàstica i il·lustradora.

Cándida, títol del primer espectacle que van produir, dona nom a la companyia. Es tracta d'un sol íntim i canalla on l'Anna Tamayo explica, canta i balla la seva experiència personal amb els fongs vaginals, una confessió íntima que es transformava en un espectacle irreverent, emotiu i alliberador.

200.000 dones, la segona proposta de la companyia que va formar part del Barcelona Districte Cultural, és una obra que narra la història amagada d’un feminicidi europeu brutal amb conseqüències que es palpen en l’actualitat: la persecució, tortura i condemna de 200.000 dones acusades de bruixeria a l'Europa dels segles XVI i XVII.

Després de Tornar a casa, el primer espectacle familiar de la companyia, la Cia. Cándida estrena Mi madre en bragas, obra que presenten a la 15a temporada del circuit.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots