Barcelona Cultura

Tornem al febrer

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

3,2,1... Zero

La Jarra Azul

Teatre

Jo, tu, ella... Germana, mare, veïna, companya... No són xifres, són persones. No són estadístiques, són dones. Dones que pateixen, que ploren, que són colpejades... però que no estan vençudes. Dones que han de retrobar la seva força i dir no, dir ja n'hi ha prou, dir mai més.

3, 2, 1... Zero: Compte enrere per perdre la por.

3, 2, 1... Zero: Compte enrere per plantar cara.

3, 2, 1... Zero: Compte enrere per recuperar la vida.

3, 2, 1... Zero: Compte enrere per posar fi a un malson que sembla no tenir sortida, ni despertar.

3, 2, 1... Zero és un espectacle que parla del maltractament, de les dones maltractades, dels homes que les maltracten. De les raons d'elles i la desraó d'ells, dels què, dels perquè, dels com, dels fins a quan. Un espectacle que puja sobre l'escenari les dones que queden amagades darrere de les estadístiques i amplifica els seus testimonis, paraules que arriben als espectadors amb més força que les bufetades i els cops de puny que elles han rebut dia rere dia. Paraules que ens faran mal, però que també faran caure moltes benes i ajudaran a obrir molts ulls.

3, 2, 1... Zero és un espectacle que va néixer per conscienciar la societat un 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, per iniciativa del Punt d'Informació i Atenció a la Dona del districte de Sant Andreu, que es van posar en contacte amb La Jarra Azul, una companyia nascuda al districte a partir del grup de teatre d'un institut, i que posa en pràctica en els seus espectacles un cert to de denúncia. L'espectacle, que incorpora textos del dramaturg Antonio Morcillo i del monologuista Toni Cano, va néixer per impactar en les consciències només un dia, però ho porta fent molt de temps: des del 2013 ha girat per Mèxic i Xile a més de per molts escenaris catalans.

 

Tràiler 3, 2, 1... Zero. Contra la Violència de Gènere

 

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“La Jarra Azul treballa amb elements molt sensibles. I ho fa eliminant el màxim de filtres, que tot soni tal com és.” (Jordi Bordes RECOMANA.CAT )

FITXA ARTÍSTICA

Textos: Toni Cano,  Ôscar García,  Laura Maria González,  Antonio Morcillo, Sandra Pujales i María Ramírez. Direcció: Ôscar García Recuenco. Repartiment: Carles Araguz, Laura María González, Sandra Pujales i Maria Ramírez.  Assessorament coreogràfic: Anna Llombart. Disseny de llums: Nacho López. Col·laboració musical: Muna Zul.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots