Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Mobilus

Addaura Teatre Visual

26/11/2017 - 18:00h

Centre Sant Pere

Dansa
Circ

Durada: 55 minuts

Edat recomanada: Públic familiar

QUÈ?

Els mòbils d’Alexander Calder, que van posar l’art a ballar, es converteixen ara en moviment també sobre l’escenari.  La companyia Addaura recrea l‘univers del creador nord-americà parant especial atenció a quatre dels elements més característics de la seva producció: a més dels mòbils, el filferro, la pintura i el circ, que va inspirar part de la seva obra.

 

COM?

Màgia, dansa, titelles, ombres, llum negra i circ són algunes de les tècniques que els intèrprets de la companyia Addaura fan servir dalt de l’escenari per recrear les obres de Calder. No es tracta d’un recital de virtuosisme, sinó que cada una de les disciplines s’ha triat perquè constitueix la millor manera d’explicar algun dels detalls de l’univers del creador nord-americà.

 

PER A QUI?

No cal ser un gran coneixedor de l’obra de Calder per gaudir de Mobilus; al contrari, segurament aquest espectacle serà una de les millors vies d’entrada a l’univers del creador per a molts infants que pensen que l’art pot ser avorrit.

 

MOBILUS. Addaura Teatre Visual. Vídeo promocional

 

LA CRÍTICA HA DIT

“L'espectacle, sense paraules, consta de diverses escenes on ens proposen cadascun dels paisatges de Calder que han volgut portar a l'escena: impressionant el principi, amb una pantalla d'ombres que va movent-se per l'escenari i agafant diferents formes.”

JOSEP MARIA VIAPLANA (Recomana.cat, 30/11/2016)

 

FITXA

Autors: Teia Moner.

Intèrprets: Cristina Bertran, Helena Rodríguez, Gerald Sommier i Mireia Plana.

Direcció: Teia Moner.

Producció: Teia Moner.

Coreografia: Laia Santanach, Olga Lladó, Eugenia Morales i Addaura Dansa.

Vestuari: David Palou i Teia Moner.

So i música: Miquel Espinosa.

Disseny de llums: Eugenia Morales.

Addaura Teatre Visual

La companyia liderada per Teia Moner ha trobat en l'art i en alguns dels artistes més destacats del segle passat la seva manera de fer sobre l'escenari. La seva primera aposta va ser per l'univers creatiu de Joan Brossa, a qui van dedicar Embrossa't; i gràcies a l'èxit aconseguit han repetit fórmula amb un creador nord-americà, Alexander Calder, que va revolucionar l'art amb els seus mòbils.

Addaura Teatre Visual està integrada per quatre ballarins –Cristina Bertran, Helena Rodríguez, Gerald Sommier i Mireia Plana–, que també han après les tècniques dels titelles o la màgia per fer una aposta sobre l'escenari que es podria resumir com a teatre visual.

La formació està liderada per Teia Moner, que fa quatre dècades que es dedica al món de l'espectacle durant les quals ha signat un munt d'espectacles, molts d'ells inscrits en el gènere dels titelles.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

El joc del peix, el gat i els nens

Notícies - 02/12/2017

Èxit del taller de construcció de mòbils que imparteix Addaura Teatre Visual a l'Auditori de Sant Martí

El circ ple de màgia de Mobilus

Notícies - 05/11/2017

Addaura Teatre Visual triomfa convertint en dansa l'essència d'Alexander Calder

Dansa, Circ

"Volem recuperar l'esperit de les obres de Calder"

Notícies - 27/09/2017

Addaura Teatre Visual es fixa en les obres del nord-americà per crear 'Mobilus'

Dansa, Circ