Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Dos espectacles del BDC a la darrera setmana del Dansa Metropolitana

22/03/2023
Dansa
Vine divendres 23 de març a 'Bailes de histéricas' o a 'La Quela', dues propostes del circuit que participen al Festival internacional de Dansa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

A Bailes de histéricas, la granadina Carmen Muñoz fa un recorregut de dos segles de dansa; un viatge que comença amb la figura de la ballarina de dansa espanyola Fanny Elssler, al segle XIX, i que enllaça als anys 80 del segle passat amb referents com Carmen Mora, Manuela Vargas o La Chana.

A través de la investigació dels cossos d'aquestes quatre ballarines i bailaoras escollides com a referents i amb l’objectiu d'arribar a la seva pròpia intuïció del moviment i l’expressió corporal, Muñoz elabora Bailes de histéricas, aquesta peça escènica que divendres 24 de març presentarà a l'escenari del CC La Sagrera "La Barraca" dins el Barcelona Districte Cultural i en el marc del Festival internacional Dansa Metropolitana.

I és que, la recerca d’un llenguatge corporal propi, sense perdre de vista la inspiració en el flamenc de les bailaoras i els cantaores, ha estat una constant a la carrera professional de la granadina Carmen Muñoz. Bailes de histéricas és la seva tercera peça després de Vallejo i de Catalina mía i de la seva participació en diferents projectes artístics amb el col·lectiu Lxs Empíricxs o la plataforma Performing 19.

'La Quela', descobrir les danses urbanes

L'altre espectacle de dansa que participa en la darrera setmana de Dansa Metropolitana està dirigit a un públic de 3 a 6 anys. És La Quela, de la companyia Brodas Bros, amb dramatúrgia de Roser Ros i direcció artística de Clara Pons, que arriba a les Cotxeres Borrell divendres a la tarda.

La Clara Pons, protagonista també de l'espectacle, havia vingut com a espectadora al Barcelona Districte Cultural i ara que ho fa presentant La Quela dins la programació del circuit troba genials aquestes funcions: "comences plena d'energia i veus que els més petits reaccionen molt bé. Fins i tot, al final de l'espectacle els convido a ballar amb mi i ho fan", ens comenta al final de la representació al CC Fort Pienc, "a vegades són una mica tímids, però d'altres fins i tot canten amb mi un, dos, un, dos..."

La Quela és la néta de la masovera de la popular cançó infantil La masovera va al mercat. "Ella és més moderna i fa servir la tecnologia per presentar-nos la setmana, de dilluns a diumenge, amb els colors i també de descobrir-nos diferents estils de danses urbanes", ens explica la protagonista d’aquesta proposta escènica de petit format.

Compartir