Parque del Turó de la Peira

Para evitar la propagación de la COVID-19, queda prohibido temporalmente acceder a los parques y utilizar los juegos infantiles entre las 20.00 y las 7.00 h.

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h

La seva altura i situació privilegiades el converteixen en l'únic parc de Barcelona amb vista sobre Collserola i el mar. És com un oasi amb una gran varietat vegetal, que destaca pel seu verd i contrasta amb els edificis que l’envolten.

El parque del Turó de la Peira es un lugar para pasear a través de los amplios caminos que lo recorren en un itinerario que tiene como objetivo principal llegar a la cima, situada a unos 140 metros de altitud, donde se encuentra el mirador.
También es un parque para contemplar la vista desde cualquiera de sus zonas de descanso, para que los niños se diviertan en algunas de las tres áreas de juegos infantiles que hay y para hacer pícnics o jugar a cartas o al dominó sobre las mesas distribuidas por todo el recinto.

Historia

El parc del Turó de la Peira s’estén sobre una superfície de 7,71 hectàrees, que formaven part d’una antiga pedrera, propietat de la marquesa de Castellbell. L’espai va passar a mans municipals durant la Segona República i es va inaugurar com a parc públic l’any 1936, si bé s’hi van anar incorporant nous terrenys fins al 1977, any en què es va inaugurar la primera remodelació. El 2007 es va fer una rehabilitació integral que en va restituir l’aspecte general i en va actualitzar les instal·lacions.

Biodiversidad

La gran pineda, formada per pins blancs (Pinus halepensis) i pinyoners (Pinus pinea) inunda tot el parc, però es concentra especialment a la zona forestal, situada al vessant nord.
A part dels pins, hi ha oliveres (Olea europaea), xiprers (Cupressus sempervirens) i para-sols de la Xina (Firmiana simplex).
Per contra, el vessant més de solell té un disseny més enjardinat i hi viuen arbustos i més varietats vegetals, entre les quals destaquen els grups de figueres de moro (Opuntia ficus-indica).

Traductor de google :
Dirección:
Pg Fabra i Puig, 396
Distrito:
Nou Barris
Barrio:
el Turó de la Peira
Código postal:
08031
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Public center
Dirección
Pg Fabra i Puig, 396

Teléfono

Tel.:
010

Comparte este contenido