espai c a l’Escola Aldana

Jaume Clotet
Amb la mediació de La Capella


Escola Aldana

Situada a la cruïlla de Sant Antoni, el Raval i el Poblesec, l’Escola Aldana va ser posada en marxa l’any 2021, a partir de la incorporació a la xarxa pública de l’antiga Escola Sagrat Cor (1862). En ple procés de transformació, l’Aldana participa a espais c amb la voluntat de normalitzar la presència de la creació contemporània al projecte educatiu de centre i de vincular les pràctiques artístiques i el dia a dia de l’escola. Es va incorporar a espais c en la 8ª edició (2022-2023).

Jaume Clotet

Jaume Clotet (Manresa, 1994) és graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha fet les exposicions individuals NeoGroupie (Galeria SiS, 2015), INTEGRAL (La Capella, 2019), Diverrealism (Habitación 34, 2021) i 20vingut (etHALL project space, 2020-2021), que va rebre el premi GAC a la millor mostra d’artista emergent del 2020. Des del 2019 codirigeix, juntament amb Alicia Garrido, l’espectacle Cabaret Internet, amb diverses sessions dutes a terme en sales com El Pumarejo, Sala Vol o Hangar, i amb una edició especial per a Art Nou 2021.

En el context de Barcelona Producció 2022-2023, Jaume Clotet va presentar “New Ywork” a l’espai Rampa de La Capella, coincidint amb l’inici de la seva residència a l’espai c de l’Escola Aldana, la tardor de 2022.

La Capella

La Capella és l’espai que l’Institut de Cultura de Barcelona dedica a la creació emergent. Ubicada al barri del Raval de Barcelona, al centre històric de la ciutat, La Capella forma part del conjunt arquitectònic de l’Antic Hospital de la Santa Creu, que data del segle XV i és sens dubte un de exemples gòtics i barrocs més emblemàtics de la ciutat.

Durant els darrers anys l’activitat de La Capella s’ha centrat en l’organització d’exposicions amb la finalitat d’apropar al públic les propostes més innovadores dels artistes de la ciutat. Barcelona Producció, que es va iniciar el 2006, ara és el projecte central de la programació de La Capella. L’objectiu que persegueix és potenciar la participació dels artistes i professionals del sector, seleccionats per un jurat independent a partir de convocatòries públiques.

La Capella es va incorporar el 2022 als equips de mediació d’ espais c, acompanyant la residència de Jaume Clotet, artista seleccionat en la convocatòria de Barcelona Producció per a 2022-2023.