espai c a l’Escola Miralletes

Laura Zuccaro
Amb la mediació de Chiquita Room


Escola Miralletes

Situada al barri del Camp de l’Arpa del Clot (Sant Martí), l’escola és veïna del forma conjunt de Can Miralletes, un espai verd i emporxat que acull una caseta de pagès homònima que data del segle XVIII, en procés de rehabilitació (2023). Des de 2016, l’Escola Miralletes situa la seva participació a espais c en el context de la vinculació estructural de les pràctiques artístiques amb el projecte educatiu de centre.

Laura Zuccaro

L’obra de Laura Zuccaro (Buenos Aires, 1977) sorgeix de l’exploració del color, l’espai i la forma, tant en el pla material com en el de l’esperit. Treballa de manera restringida, “povera”, austera. Utilitza mitjans com el dibuix, el collage, la fotografia o la pintura, sota un estricte control de la composició i dels temps propis de cada material.

Formada en Belles Arts per l’Instituto Universitario Nacional del Arte de Buenos Aires i la Universitat de Barcelona, Laura Zuccaro està especialitzada en gravat i litografia per l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja. Ha participat en exposicions i fires internacionals com Future Fair New York, Untitled Art Fair Miami o SWAB, entre d’altres.

Chiquita Room

Des de 2016, Chiquita Room és un centre d’art i creació contemporània que desenvolupa la seva activitat com a galeria, residència per artistes, productora i comissària de projectes i editorial de llibre d’artista. Situat al barri de Sant Antoni (L’Eixample), Chiquita Room s’ha enfocat al treball interdisciplinari i col·lectiu, amb la voluntat de recolzar el talent local i internacional amb un profund compromís d’escolta per a fomentar el potencial creatiu de persones i grups. En aquest context, Chiquita Room va ser seleccionada per ARCO 2023 per a la secció “Opening”, orientada als nous artistes i escenes. Participa al programa espais c des de la seva vuitena edició (2021-2022).