Un total de 105 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana comencen el curs de formació bàsica per a policies

Aquest dilluns, 8 de gener, s’impartiran les primeres classes lectives als aspirants de la promoció 97B del cos, a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Una quarta part dels alumnes són dones.

08/01/2024 07:06 h

Ajuntament de Barcelona

Els alumnes rebran un total de 1.100 hores de formació, fins al 9 d’agost, juntament amb 1.250 agents més d’altres cossos policials. Alguns dels instructors també són membres del cos de la Guàrdia Urbana.

Els aspirants hauran de superar un total de set mòduls, la majoria dels quals seran teòrics —per conèixer millor les normatives que s’apliquen a les diferents tasques policials—, però també n’hi haurà de pràctics. Concretament, a l’últim mòdul, “Formació transversal”, els alumnes hauran de resoldre situacions que es poden trobar en tasques de patrullatge al Bulevard, un espai de l’ISPC que simula un carrer amb diversos tipus d’establiments.

El curs de formació bàsica correspon a la penúltima fase del procés d’incorporació al cos de la Guàrdia Urbana. Un cop superat el curs, es graduaran i, ja com a nous agents, començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia barceloní, acompanyats d’altres agents amb més experiència.

Acabat l’any de servei, seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera. Des del 2019 ja s’han convocat més de 2.000 noves places de la Guàrdia Urbana: 293 places el 2019, 282 places el 2020, 259 places el 2021, 241 places el 2022 i 132 de la promoció actual, la de 2023.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades