Ajudes per millorar l’aïllament sonor a les llars de zones acústicament tensionades

La nova línia de subvencions, que podran demanar les comunitats de veïns des del setembre fins al 31 de desembre, tenen per objectiu substituir o adequar les finestres de les façanes principals dels edificis més exposats als efectes de la contaminació acústica.

18/08/2022 12:19 h

Ajuntament de Barcelona

La inversió serà d’1 milió d’euros, la meitat dels quals provenen de la inversió per a rehabilitació energètica impulsada amb l’aportació europea dels fons Next Generation, mentre que la resta són ajudes del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.

Cada comunitat de veïns podrà demanar ajuts de 30.000 a 50.000 euros per edifici, en funció del nombre d’habitatges, amb un topall de 3.000 euros per habitatge. El termini per iniciar les obres no podrà excedir els quatre mesos, una vegada s’hagi demanat la subvenció, i s’hauran d’executar en un màxim de vuit mesos. Les sol·licituds es tramitaran per ordre d’entrada en el registre.

Les ajudes s’adrecen als veïns i veïnes de:

  • Zones acústiques de règim especial (ZARE).
  • Zones afectades per soroll de trànsit (Zones C3), com ara els carrers d’Aragó, de Balmes i de Tarragona, i el passeig de Colom.
  • Zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN). Podeu consultar quines són aquí.

Aquestes noves subvencions s’inclouen dins de les iniciatives de l’Ajuntament de Barcelona per reduir la contaminació acústica, entre les quals destaca les mesures desplegades durant aquest mes a les zones acústicament tensionades de l’Eixample, Gràcia, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella.

Etiquetes associades a la notícia