Els llums de Nadal il·luminen el comerç

Una desena de botigues de Sants lluiran aquestes festes aparadors muntats i guarnits amb il·luminació nadalenca per estudiants d'escoles de disseny de Barcelona. La descoberta d'aquests aparadors i lliurament del premi del jurat és dijous 1 de desembre de 18 a 20.30 h, en una ruta que recorre les 10 botigues.

23/11/2022 21:10 h

Mupert

Barcelona Centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona repeteixen la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’ per tal de dinamitzar amb innovació el comerç de proximitat durant la campanya de Nadal. L’acció pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat i, alhora, es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat. La idea és que l’enllumenat de Nadal, fins ara instal·lat només als carrers, també envaeixi els aparadors de les botigues i que esdevingui la part fonamental del projecte de disseny d’un aparador.

La iniciativa va néixer el Nadal de 2017 i cada any arriba als aparadors d’un o altre eix comercial de Barcelona. Enguany l’acció es desenvolupa a Sants i a l’Eixample, on s’ha convidat 10 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 10 i 12 botigues, respectivament. Els valors que vol transmetre la campanya de Nadal 2022 són la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat. Aquests són els projectes que podrem veure a Sants:

  1. Josa Òptics (Sants, 11): Nadal per a tothom a càrrec d’alumnes d’IED Barcelona Centre Superior de Disseny
  2. Botiga Dalmau (Sants, 51): Gala nadalenca d’alumnes d’LCI Barcelona
  3. Pastisseria Kessler Galimany (Sants, 53): Hola! Tafaneres! d’alumnes de LABASAD Barcelona School of Arts & Design
  4. Sastreria Sospedra (Sants, 59): Carrer Abbey d’alumnes d’ESDi Escola Superior de Disseny
  5. T’agrada? (Olzinelles, 17): Nadal de polseres d’alumnes de l’Escola Superior de Disseny de Barcelona
  6. Perruqueria Nuria Baquero (Olzinelles, 10): Callithrix d’alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (ETSALS-URL)
  7. Capritxos (Olzinelles, 6): Magatzem dels follets d’alumnes de l’ESDAPC campus Llotja
  8. Argent Bàsic (Sants, 109): Cartes de Nadal d’alumnes d’Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona
  9. Òptica Jaes (Sants, 98): El goig de viure veure d’alumnes de l’ESDAPC campus Llotja
  10. King Sweets (pl. Sants, 12): Home Sweets Home d’alumnes de l’Escola Massana

Acte de descoberta i votació popular

Dijous 1 de desembre es fa una ruta inicial per anar descobrint un a un els 10 aparadors. La ruta comença a les 18 h al carrer de Sants, 11 (davant de la botiga Josa Òptics). Cada grup d’alumnes explicarà el seu projecte breument en dos minuts. Durant la descoberta també es lliuren els diplomes als alumnes de les escoles i als botiguers. Al final de l’acte, un jurat professional escull l’aparador més innovador.

També s’han editat 1.500 postals perquè, durant tota la campanya de Nadal, la ciutadania pugui conèixer les botigues participants i votar l’aparador que més els hi agrada. Les postals es podran trobar a totes les botigues i, a partir del 8 de gener, es recolliran amb els vots. Llavors l’associació Sants Establiments Units lliurarà un premi als estudiants del projecte guanyador.

Una torreta informativa de carrer ubicada a la plaça de Sants també permet consultar en un mapa d’ubicació la referència de totes les botigues i les escoles participants.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades