Els llums de Nadal il·luminen el comerç

Una desena de botigues de Sants llueixen aquestes festes aparadors muntats i guarnits amb il·luminació nadalenca per estudiants d'escoles de disseny de Barcelona. L'aparador de la botiga de roba i complements T'Agrada?, conceptualitzat per estudiants d'Es Design, ha estat escollit com el més innovador per un jurat professional. Fins al 9 de gener pots votar a qualsevol de les botigues participants!

05/12/2022 16:10 h

Mupert

Barcelona Centre de Disseny (BcD) i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona repeteixen la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’ per tal de dinamitzar amb innovació el comerç de proximitat durant la campanya de Nadal. Es tracta d’aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat i, alhora, donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat. La idea és que l’enllumenat de Nadal, fins ara instal·lat només als carrers, també envaeixi els aparadors de les botigues i que esdevingui la part fonamental del projecte de disseny d’un aparador.

La iniciativa va néixer el Nadal de 2017 i cada any arriba als aparadors d’un o altre eix comercial de Barcelona. Enguany l’acció es desenvolupa a Sants i a l’Eixample, on s’ha convidat 10 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 10 i 12 botigues, respectivament. Els valors que vol transmetre la campanya de Nadal 2022 són la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat. Aquests són els projectes que podem veure a Sants:

  1. Josa Òptics (Sants, 11): Nadal per a tothom a càrrec d’alumnes d’IED Barcelona Centre Superior de Disseny
  2. Botiga Dalmau (Sants, 51): Gala nadalenca d’alumnes d’LCI Barcelona
  3. Pastisseria Kessler Galimany (Sants, 53): Hola! Tafaneres! d’alumnes de LABASAD Barcelona School of Arts & Design
  4. Sastreria Sospedra (Sants, 59): Carrer Abbey d’alumnes d’ESDi Escola Superior de Disseny
  5. T’agrada? (Olzinelles, 17): Nadal de polseres d’alumnes de l’Escola Superior de Disseny de Barcelona
  6. Perruqueria Nuria Baquero (Olzinelles, 10): Callithrix d’alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (ETSALS-URL)
  7. Capritxos (Olzinelles, 6): Magatzem dels follets d’alumnes de l’ESDAPC campus Llotja
  8. Argent Bàsic (Sants, 109): Cartes de Nadal d’alumnes d’Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona
  9. Òptica Jaes (Sants, 98): El goig de viure veure d’alumnes de l’ESDAPC campus Llotja
  10. King Sweets (pl. Sants, 12): Home Sweets Home d’alumnes de l’Escola Massana

Acte de descoberta i votació popular

Dijous 1 de desembre es va fer una ruta inicial per anar descobrint un a un els 10 aparadors. Cada grup d’alumnes va explicar el seu projecte breument, en dos minuts. Durant la descoberta també es van lliurar els diplomes a totes les escoles i botigues. Al final de l’acte, el jurat format per Àlex March (dissenyador de producte i d’interiors), Anna Cullet (dissenyadora d’interiors) i Isabel Roig (directora de BcD) va escollir l’aparador ‘Nadal de Polseres’ de la botiga de roba i complements T’Agrada?, conceptualitzat per estudiants d’Es Design, com el més innovador.

També s’han editat 1.500 postals perquè, durant tota la campanya de Nadal, la ciutadania pugui conèixer les botigues participants i votar l’aparador que més l’agrada. Les postals es podran trobar a totes les botigues i, a partir del 8 de gener, es recolliran amb els vots. Llavors l’associació Sants Establiments Units lliurarà un premi als estudiants del projecte guanyador.

Una torreta informativa de carrer ubicada a la plaça de Sants també permet consultar en un mapa d’ubicació la referència de totes les botigues i les escoles participants.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades