Sants-Montjuïc encén els llums de Nadal

Els llums de Nadal dels carrers de Barcelona estaran encesos enguany els vespres des del 24 de novembre fins al 6 de gener, ambdós dies inclosos. Els horaris s'ha escurçat una hora per estalviar energia. Dijous 24, l'acte central d'encesa es fa a la plaça Major de Nou Barris. Divendres 25, l'acte d'encesa de l'enllumenat nadalenc dels carrers de Sants-Montjuïc és organitzat enguany per l'Eix Comercial Sants-les Corts als jardins de Can Mantega (18.30 h).

23/11/2022 17:28 h

Mupert

Per l’encesa dels llums de Nadal de Sants-Montjuïc, als jardins de Can Mantega gaudirem d’una xocolatada i de l’espectacle Lumière a càrrec del mag i mim Txema Muñoz.

A la Marina, aquest 24 de novembre no només s’encenen els llums sinó també l’arbre de Nadal que el Centre Cultural Estrelles Altes munta i guarneix a la plaça de la Marina. Ho fan amb la participació dels artistes Diego García, Benito Maín, d’APALIM i de tot el veïnat, justament aquest dijous entre les 17 i les 19.30 h, en una tarda d’activitats en família que anuncia l’arribada del Nadal als barris de la Marina. L’endemà, divendres 25, s’encén l’arbre de la plaça de Falset, amb una sorpresa molt especial per a totes les famílies de la Marina del Prat Vermell.

La col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats representatives del comerç fa possible que els principals eixos comercials de Sants-Montjuïc es puguin ornamentar durant les festes nadalenques. La convocatòria de subvencions municipals per a l’enllumenat nadalenc, adreçades a les associacions de comerciants territorials, cobreix fins al 75% del cost. L’import restant el financen les mateixes associacions: Sants Establiments Units, Creu Coberta, Sants-les Corts, Comerç Mercat Nou, Badal Bordeta Comerç, l’associació de comerciants de la Marina i la del Poble-sec – Paral·lel.

En el context de crisi energètica, l’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb les patronals del comerç i la restauració, ha decidit reduir 42 hores de l’enllumenat nadalenc, passant de les 259 d’anys anteriors a 217 d’enguany (-16%). També s’ha invertit en la millora de l’eficiència dels llums led per part de tots els instal·ladors. Això es traduirà en un estalvi del 31% del consum elèctric previst en els 44 dies d’enllumenat .

Els horaris dels llums de Nadal variaran en funció dels dies, de manera que els carrers comptaran amb enllumenat nadalenc en marxa:

  • De diumenge a dijous: de 17.30 a 22 hores.
  • Divendres i dissabtes: de 17.30 a 23 hores.
  • El 31 de desembre i el 5 de gener (dies extraordinaris): de 17.30 a 1.00 hores.
  • 24 de novembre: de 18.30 hores a 24 hores.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades