Aprovada la compra de dos edificis d’habitatges a l’Esquerra de l’Eixample i el Raval

La Comissió de Govern ha aprovat la compra de dos edificis, amb un total de 20 habitatges, a l’Esquerra de l’Eixample i al Raval. S’ha fet exercint el dret de tempteig i retracte, i la inversió total, incloent-hi el cost de la rehabilitació, és de 4,6 milions d’euros.

28/04/2023 12:49 h

Ajuntament de Barcelona

L’edifici de l’Eixample, situat al carrer del Consell de Cent, entre els carrers de Calàbria i Viladomat, té onze habitatges, i tots estan ocupats per famílies que hi viuen de lloguer, dues de les quals, amb una renda antiga. El total de  la compravenda és d’1.865.340 euros, als quals cal sumar 547.794 euros per rehabilitar l’edifici.

Pel que fa a l’edifici del carrer de l’Hospital, al Raval, es tracta d’una finca de nou habitatges, on en quatre ja hi viuen famílies en situació de vulnerabilitat després que l’Ajuntament arribés a un acord amb el propietari de l’edifici, el fons Blackstone, per regularitzar les famílies que hi viuen.

Els altres cinc pisos estan buits i es destinaran al parc de lloguer social de la ciutat. En aquest cas, el total de la compravenda és de 2.095.000 euros, als quals cal sumar 148.490 euros per als treballs de rehabilitació necessaris.

Etiquetes associades a la notícia