El Barcelona Poesia fixa la mirada en la poètica del fet quotidià

El festival Barcelona Poesia celebra la 27a edició des d’aquest dimecres, 15 de maig, i fins al dimecres 22 amb un programa que vol posar l’accent en la poesia quotidiana, en els petits fets i gestos del dia a dia, amb una programació que inclou 80 propostes, entre activitats oficials i paral·leles, i 130 participants.

13/05/2024 14:45 h

Ajuntament de Barcelona

Entre els participants destaquen la novaiorquesa Lydia Lunch, una de les poetes i performers més transgressores del panorama actual, Anja Zag Golob, poeta, traductora, columnista i editora eslovena, Joseba Sarrionandia, considerat un dels escriptors bascos més rellevants de tota la literatura escrita en èuscar, Raquel Santanera, jove i brillant poeta i llibretera catalana, Francisco Ferrer Lerín, filòleg, escriptor i ornitòleg especialitzat en grans rapinyaires necròfags, i l’escriptora portuguesa Raquel Lima, així com els autors catalans reconeguts amb premis al llarg de l’any, que participaran en l’acte d’obertura del festival.

Una inauguració d’alta volada

L’escriptora mallorquina Antònia Vicens (Santanyí, 1941) donarà el tret de sortida del Barcelona Poesia dimecres, 15 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala Paral·lel 62. Amb el títol Llàgrima, oli i sal, Vicens oferirà el pregó inaugural que, en honor de la poesia, prendrà forma de pregària en un acte dirigit pel poeta i dramaturg Eduard Olesti (premi Ausiàs March de poesia 2023).

La festa inaugural de Barcelona Poesia continuarà amb l’espectacle de to humorístic Barcelona Ratafia, i l’escenari del Paral·lel 62 rebrà els i les poetes més reconeguts, guardonats amb els premis de poesia més importants, com Mireia Calafell, Marina de Cabo, Jordi Solà, Hug Casals, Irene Tarrés i Joan Tomàs Martínez. Juntament amb els poetes, hi participaran els actors i actrius Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda, Núria Coromines, Frances Ribes Renshaw i Quimet Pla.

Consulteu tots els detalls del programa al web oficial del festival Barcelona Poesia.

Etiquetes associades a la notícia