La Unitat Antidesnonaments municipal, reconeguda internacionalment

El servei de mediació i d’atenció en processos de desnonament de la ciutat, la Unitat Antidesnonaments, ha estat reconeguda amb el premi internacional World Habitat de Bronze, que organitzen conjuntament l’ONG World Habitat i l’agència de les Nacions Unides ONU-Habitat. El guardó reconeix el servei municipal com un programa innovador, excepcional i revolucionari.

04/01/2023 13:41 h

Ajuntament de Barcelona

Els World Habitat Awards reconeixen les bones pràctiques en matèria d’habitatge arreu del món des de fa 35 anys. Enguany ha reconegut la tasca de la Unitat Antidesnonaments, que ha atès, des que es va posar en marxa, més de catorze mil famílies en un procés tan vulnerable com la pèrdua de l’habitatge.

La Unitat Antidesnonaments municipal fa el paper de mediació entre els jutjats, les propietats immobiliàries i les famílies afectades. De mitjana, cada setmana la unitat atén entre 50 i 60 casos, i 9 de cada 10 s’aconsegueixen suspendre gràcies a l’actuació del servei, conjuntament amb els moviments socials.

Nou impuls al servei 

Amb la voluntat que els i les professionals del servei disposin de més temps i recursos per acompanyar els casos, tenir-ne coneixement amb més antelació i poder preparar millor la resposta, es triplicaran els recursos amb un equip jurídic propi i una inversió de 5 milions d’euros en dos anys. Les famílies afectades també disposaran d’un únic professional de referència en tot el procés.

Notícies relacionades