A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Més perspectiva feminista per al pressupost del 2022

L’informe d’impacte de gènere del pressupost constata que la despesa municipal tindrà més efecte sobre la reducció de les desigualtats entre dones i homes mitjançant la distribució de recursos públics. S’ha analitzat un 25% més de quantitat econòmica: més de 1.000 milions d’euros dels capítols 2 i 4, dels quals el 94% (1.043,4 milions d’euros) es destina a suprimir les desigualtats.

31/12/2021 11:09 h

Ajuntament de Barcelona

Això suposa un augment exponencial de la proporció de pressupost transformador, ja que l’any 2017 va ser del 15%. Amb independència de la part analitzada, s’estima que com a mínim un 41% dels programes pressupostats té un impacte positiu per combatre les desigualtats de gènere.

Al pressupost del 2022, els programes analitzats preveuen implementar 142 actuacions per a la igualtat, a les quals es destinen un total de 174,4 milions d’euros, que és la xifra més gran recollida en els informes d’impacte de gènere de pressupost des que es van començar a elaborar el 2016.

A més de les accions directes, el pressupost s’ha dissenyat des d’una òptica de transversalitat, perquè la majoria de les actuacions municipals tinguin incidència positiva en la igualtat entre dones i homes. En aquest sentit, l’estudi d’impacte de gènere del pressupost inclou per primera vegada l’anàlisi dels treballs de cures i de les polítiques de temps, un àmbit desatès sovint en la mirada tradicional de les polítiques públiques i reivindicat pel feminisme.

En el pressupost del 2022 hi ha 19 programes vinculats a les cures, amb un total de 187 milions d’euros, i la majoria tenen un impacte de gènere transformador de les desigualtats. Per exemple, Assistència Sanitària, dedicat en gran mesura a la cura de les persones; Mercats, per crear espais de cura a les seves instal·lacions, o Mobilitat, per facilitar la connexió del transport públic amb els centres sanitaris i altres equipaments.

Per a més informació, consulteu l’Informe d’impacte de gènere del pressupost 2022.

Notícies relacionades