Requeriment a Airbnb per retirar un miler d’anuncis de pisos turístics il·legals

En el marc de les actuacions municipals derivades del pla de xoc per controlar els habitatges d’ús turístic il·legal, s’ha reclamat a la plataforma Airbnb la desactivació immediata de 969 anuncis de pisos que no compleixen la normativa i que, per tant, actuen de manera irregular.

08/12/2020 09:14 h

María Cilleros

Del total de 969 anuncis localitzats, 524 ofereixen pisos sencers sense llicència o amb llicència falsa. Els altres 445 s’anuncien com a habitacions, però en realitat ofereixen un habitatge sencer dividit per estances o habitacions amb serveis que amaguen l’activitat real d’alberg o pensió. Més de la meitat dels anuncis fan referència a habitatges situats a Ciutat Vella (420) i a l’Eixample (273).

Ja fa temps que l’Ajuntament de Barcelona té oberta una línia de treball per impedir l’oferta il·legal de pisos turístics a internet. Des del 2017 s’ha requerit la desactivació d’11.714 anuncis a les plataformes, 9.770 dels quals són d’Airbnb. És a dir, més de 8 de cada 10 pertanyen a aquesta plataforma.

Balanç del pla de xoc

La mesura se suma a les accions del pla de xoc que es va iniciar el 2016 per posar fre al descontrol que hi havia pel que fa als pisos turístics il·legals. Des d’aleshores s’han obert un total de 16.993 expedients disciplinaris, que han derivat en 7.194 ordres de cessament i 8.740 sancions.

A més, 2.176 pisos que feien d’allotjament turístic il·legal actualment tenen ús d’habitatge, ja sigui perquè han entrat al mercat de lloguer o perquè han esdevingut la residència principal de la persona propietària. Pel que fa als allotjaments legals, s’han tramitat 908 sancions a pisos amb llicència que causaven molèsties a la ciutadania.

Si creieu que a la vostra finca hi ha habitatges d’ús turístic sense llicència, podeu donar-ne avís a https://meet.barcelona.cat/habitatgesturistics.

 

Etiquetes associades a la notícia