L’activisme protagonitza la quinzena Barcelona Design Week

Amb el lema “Disseny per a l’activisme”, aquesta edició té per objectiu abordar, des de diferents punts de vista, com el disseny és un factor clau per resoldre la situació actual, econòmica i sanitària, i per assolir els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Del 17 al 26 de novembre es faran més de vuitanta activitats, la majoria en línia, atenent el context de pandèmia.

13/11/2020 15:06 h

Ajuntament de Barcelona

Algunes de les activitats destacades de la Barcelona Design Week són:

  • La conferència inaugural, que serà a càrrec de Paola Antonelli, conservadora sènior del Museum of Modern Art (MoMA). Es titularà “There is always a design emergency” i analitzarà el paper central del disseny a l’hora d’adaptar-nos a aquesta nova realitat.
  • La celebració anual del BDW Summit, on es reuniran experts internacionals per compartir experiències que han permès a les empreses avançar i tenir un impacte positiu en les persones i el planeta. El mateix BDW Summit presentarà la segona edició del Sustainable Challenge, en què estudiants de disciplines relacionades amb la moda d’escoles de tot el país i del Regne Unit treballaran en grups mixtos.
  • El cicle d’activitats que organitza el Foment de les Arts i del Disseny (FAD), centrat en el número 5 dels ODS, que busca la igualtat de gènere. El cicle inclou, a més, un repte familiar per a infants de 6 a 12 anys.
  • Xerrades i conferències, entre les quals destaca el cicle D×A, “Diàlegs per l’activisme”, on s’abordaran, a través de taules rodones, tres temes d’actualitat en l’àmbit del disseny.
  • Disseny en Diagonal, una de les activitats principals dels districtes, es transforma en Aparadors – Disseny en Diagonal amb l’objectiu de promocionar el talent i els comerços locals.
  • Exposicions tant al Disseny Hub Barcelona com en diverses galeries d’art.

A més, es mostrarà l’excel·lència en el disseny i l’arquitectura a través dels premis que organitzen les associacions del FAD.

Més informació