A punt el dispositiu de salvament marítim dels Bombers de Barcelona

El Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) ha posat en marxa el dispositiu marítim al litoral de la ciutat amb l’objectiu de millorar l’efectivitat, la seguretat, la coordinació i la presència en aquest àmbit i garantir més rapidesa en les intervencions.

15/07/2022 11:35 h

Ajuntament de Barcelona

En aquest sentit, un total de 37 efectius del Grup de Salvament Aquàtic dels Bombers de Barcelona vetllaran per la seguretat de la ciutadania oferint una intervenció ràpida a les zones de bany, portuàries i de costa municipals, com esculleres i altres zones de risc, alhora que prestaran assistència urgent en rescats, preveuran conductes o activitats de risc i proporcionaran una col·laboració ràpida a requeriment d’altres cossos d’intervenció marítima.

L’any passat aquest grup va efectuar un total de 524 intervencions, 41 de les quals van ser salvaments de persones, i fins ara ja s’han fet 201 serveis, amb 13 salvaments.

Nous vehicles d’intervenció

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Seguretat i Prevenció, ha adquirit nous vehicles destinats al salvament aquàtic que milloraran la capacitat de reacció i d’actuació dels Bombers de Barcelona.

En concret, s’ha incorporat a la flota un vehicle pesat de salvament aquàtic que està equipat amb material d’intervenció col·lectiu i personal per a rescat aquàtic de superfície i subaquàtic. S’utilitzarà en intervencions de llarga durada on sigui necessària una petita infraestructura logística i d’intendència.

També s’ha adquirit un vehicle lleuger de salvament aquàtic que permetrà millorar les condicions de prestació de servei, ergonòmiques i de seguretat en casos de desplaçament de la dotació de superfície fins a l’amarrament de l’embarcació o com a vehicle de primera intervenció al punt d’emplaçament de vehicle més pròxim de les aigües interiors continentals, com pantans, pous i rius o aigües marines.

Finalment, el port de Barcelona ha comprat i cedit als Bombers de Barcelona una embarcació de 7,74 metres d’eslora i 2,8 de mànega que disposa de 2 motors i d’una potència de 200 cavalls, amb un dipòsit de 250 litres. Té una capacitat per a 6 tripulants a més del passatge i està dotada de tecnologies d’última generació. La barca podrà remolcar lliteres de salvament i disposarà d’ampolles d’oxigen.

Etiquetes associades a la notícia