Menys soroll i molèsties al Triangle Lúdic

Els darrers mesos, la posada en marxa del Pla de mesures contra el soroll en aquesta zona han suposat una reducció significativa dels nivells de soroll i de les incidències a la via pública. Han augmentat les inspeccions als locals d’oci i els controls de les terrasses.

18/03/2024 18:20 h

Ajuntament de Barcelona

Aquests darrers mesos, els sonòmetres han detectat un descens de fins a 3 decibels respecte al 2022 a les àrees més residencials durant les nits de dimecres a dissabte o vigílies de festiu. Alhora, hi ha hagut menys actuacions de la Guàrdia Urbana relacionades amb conductes incíviques i s’ha constatat també un nombre més baix de molèsties a la via pública.

Avaluació continua

El Districte de Sant Martí n’està fent un seguiment i una avaluació mensual per impulsar, si escau, noves mesures. Una d’aquestes mesures ha estat la instal·lació de quatre nous sonòmetres a petició del veïnat, ja que el pla s’està duent a terme en col·laboració amb els veïns i veïnes de la zona, així com amb els propietaris dels locals d’oci nocturn.

Per la seva banda, les trucades al 112 relacionades amb el consum d’alcohol en espais públics s’han reduït a la meitat respecte al mateix període de l’any passat, i les vinculades a molèsties acústiques han descendit un 30%.

Sis mesos en funcionament

El pla específic per a la reducció del soroll d’activitat del Triangle Lúdic es va posar en marxa l’1 de setembre de 2023. El pla inclou les restriccions d’obertura de nous establiments musicals, bars i botigues que venen alcohol; estableix que no s’hi autoritzaran més terrasses i s’hi aplica un horari de funcionament més restringit.

La Guàrdia Urbana també és present a la zona amb tasques de vigilància dels espais públics, prevenció de les violències sexuals, control dels locals d’oci i gestió del trànsit. Igualment s’hi ha adreçat un reforç específic dels serveis de neteja i un servei de mediació nocturna, que ha efectuat prop de 2.800 actuacions.

Etiquetes associades a la notícia