Crèdits, ajuts, assessorament i acords per reactivar l’economia social i solidària

Amb l’objectiu de reactivar tant l’economia social i solidària (ESS) com l’economia de proximitat als barris, s’ha impulsat un nou conjunt de mesures per valor de 7,5 milions d’euros que contribueixin a mantenir els 60.000 llocs de feina i les 4.500 empreses i organitzacions que treballen en aquest sector. 

02/06/2020 19:09 h

Ajuntament de Barcelona

Són accions i mesures en terminis de sis i dotze mesos per ajudar les empreses, projectes i entitats més afectats per la crisi de la covid-19, principalment, amb crèdits i subvencions.

Línies de crèdits

S’ampliaran en 4.000.000 d’euros les línies de crèdit per a projectes d’economia social i solidària gestionats a través d’entitats de banca ètica, com Coop57 i Fiare Banca Ètica. Aquesta xifra se suma al romanent de 500.000 euros d’acords anteriors, de manera que s’arriba als 4.500.000 euros.

Línies d’ajuts

El programa “Enfortim l’ESS” destinarà 1.000.000 d’euros a subvencions per a l’economia social i solidària, que es poden sol·licitar del 2 de juny al 2 de juliol.

“Impulsem el que fas” ofereix 1.760.000 euros per a ajuts a l’economia de proximitat als barris, que també es poden demanar durant el mateix període.

Assessorament

Barcelona Activa ha creat “Aixequem l’ESS”, un servei per acompanyar i assessorar les empreses i entitats que ho necessitin i ajudar-les a dissenyar, amb experts, un nou pla de reactivació econòmica per donar resposta a la crisi provocada per la covid-19.

Paral·lelament, es preveu desenvolupar un conveni amb l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona per assessorar cooperatives de la ciutat en els plans de contingència i reactivació socioeconòmica, amb una aportació de 45.000 euros.

Cooperació amb associacions i federacions

S’ha arribat a acords de cooperació amb quatre entitats representatives de l’economia social i sostenible: la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya, la Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària. Els convenis preveuen un suport de 150.000 euros en subvencions directes per a l’impuls d’accions i plans de contingència per a les més de dues mil entitats associades.

Consulteu aquí la informació detallada de totes les accions i mesures.

Notícies relacionades