El Pregó dels Infants reclamarà el dret a participar

Cada mes de febrer des del 2004 els nens i les nenes de la ciutat s’encarreguen d’inaugurar les Festes de Santa Eulàlia amb la lectura del Pregó dels Infants, un text que és el resultat de mesos de feina compartida de diferents escoles de primària i centres d’educació especial de Barcelona. L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit amb 668 alumnes de 21 centres per confiar-los l’escriptura del pregó d’enguany, que tindrà com a lema principal el dret a opinar i participar dels nens i les nenes.

23/11/2022 14:40 h

Ajuntament de Barcelona

Segons la Convenció sobre els drets dels infants, els nens i les nenes tenen drets humans fonamentals, opinions i sentiments propis, i els reconeix els drets d’opinió i participació, entre els quals hi ha la llibertat d’expressió, de pensament, de consciència, de religió i d’associació i el dret d’accedir a la informació.

Per aquest motiu, la present edició del Pregó dels Infants posa sobre la taula la idea de poder opinar lliurement i la capacitat de formar una opinió sobre els temes que els infants consideren que els afecten, així com potenciar l’escolta activa respecte a altres opinions, sempre des del foment de la tolerància i el respecte.

Donar a conèixer els drets dels infants i les institucions municipals

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és un programa educatiu per fomentar la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal com recull la Convenció sobre els drets dels infants.

Així, s’anima els nens i nenes a analitzar i pensar el dret a la participació des d’una mirada àmplia, reflexionant i prenent consciència de la importància que tenen com a protagonistes en la construcció de la ciutat. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col·laboració i és una manera d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.

Des de la primera edició, l’any 2004, hi han participat més de deu mil alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària i d’educació especial.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades