La transformació de la via Laietana s’iniciarà el març

A la primavera de l’any vinent començarà la renovació de la via Laietana per fer-la més amable, donar més espai als vianants, les bicicletes i el transport públic, i afavorir el comerç local.

16/11/2021 17:32 h

Ajuntament de Barcelona

Les voreres s’ampliaran fins als 4,05 metres al llarg de tot el carrer per potenciar el passeig i la connectivitat. Hi haurà una gran plaça, a Antoni Maura, que unirà la Catedral amb el Mercat de Santa Caterina, i es crearan noves places als encreuaments amb els principals eixos de Ciutat Vella. En concret, a les cruïlles amb el carrer de Jonqueres, que passarà a ser de prioritat per als vianants, i a les places de l’Àngel i d’Antonio López. A tots dos espais es reforçarà l’arbrat i es millorarà la pavimentació i la il·luminació.

A més, es reubicaran i s’ampliaran els passos de vianants. Es pacificaran els carrers de la Fusteria, d’Àngel J. Baixeras i del Consolat de Mar, amb un pas de vianants molt més ample que l’actual per connectar les dues places a banda i banda de la via Laietana. I es faran dos nous passos de vianants: un que enllaçarà la plaça de Correus amb el Moll de la Fusta i un altre directe al carrer de Llauder, que connectarà amb la Barceloneta.

Un carrer amb mobilitat sostenible i segura

Pel que fa a la mobilitat, en sentit ascendent hi haurà un carril per a busos i taxis que també podran utilitzar els vehicles dels veïns i veïnes de la via Laietana i de la Barceloneta, i s’eliminarà així el trànsit privat en direcció Urquinaona. El recorregut alternatiu per a aquests darrers vehicles serà per Picasso i Lluís Companys. El carril bici, per la seva part, s’ubicarà al costat de la vorera, al lateral i segregat del trànsit. En sentit descendent hi haurà un carril compartit per a busos i bicicletes i un carril de circulació limitat a 30 km/h.

Les parades de bus es col·locaran a les noves places i es garantiran espais per a autocars discrecionals. També s’ampliarà el nombre de places per a les parades de taxis i per a la càrrega i descàrrega.

La reforma d’aquest carrer emblemàtic de la ciutat s’iniciarà al març del 2022. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha aprovat l’avantprojecte de reforma de tota la via Laietana, que tindrà un pressupost total de 32,9 milions d’euros, i el projecte executiu del primer tram que es farà.

Etiquetes associades a la notícia