Commemoració institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La penjada del penó ha tingut lloc aquest matí al balcó del consistori i hi han participat representants municipals i de les entitats LGTBI de la ciutat. Enguany s’ha penjat la bandera interseccional.

28/06/2024 11:59 h

Ajuntament de Barcelona

La penjada de la bandera LGTBI a l’Ajuntament de Barcelona s’ha fet avui, 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, de forma conjunta amb el Palau de la Generalitat, que també ha desplegat el penó al seu balcó, a la mateixa hora.

La bandera interseccional posa de manifest la diversitat interna del col·lectiu LGTBI mostrant colors que representen la intersexualitat, la transsexualitat, així com la racialització i les situacions de pobresa, entre altres eixos de desigualtat, i com aquest creuaments contribueixen a experiències úniques d´opressió i privilegi. Aquesta mateixa bandera també llueix avui a la façana de les seus de tots els districtes de Barcelona i a la d’altres equipaments de la ciutat.

Impuls a una ordenança pionera contra la discriminació

A partir de l’1 de juliol, s’obre un procés de consulta pública per promoure una nova ordenança a la ciutat que regularà, de manera específica, la lluita a favor de la igualtat de tracte i la no discriminació. Amb aquesta nova normativa, Barcelona es referma com a ciutat capdavantera en la defensa dels drets humans i en la lluita contra les discriminacions.

Faristol a la Rambla i activitats amb Orgull

Demà dissabte, 29 de juny, a les 12.30 hores, s’instal·larà, al final de la Rambla de Santa Mònica (zona Drassanes), un faristol en commemoració de la històrica manifestació LGTBI del 26 de juny de 1977, la primera mobilització de la dissidència sexual, afectiva i de gènere en tot l’Estat espanyol. Un acte obert a tota la ciutadania.

Uns dies abans d’aquesta ja icònica protesta, el 20 de juny, s’havien fet les primeres eleccions democràtiques i el col·lectiu LGTBI volia aprofitar per reclamar la derogació de la Llei de perillositat social, que sancionava amb penes de presó les anomenades “conductes” homosexuals.

També continua la programació “Orgull de barri” i “Orgull de museus” al llarg de les properes setmanes, una proposta amb la qual es volen visibilitzar les accions impulsades pels diversos col·lectius i associacions implicades en la defensa dels drets LGTBI a cadascun dels barris de la ciutat. Perquè aquests dies, i sempre, Barcelona es vesteix d’orgull.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia