Orgull Barcelona
Orgull Barcelona

#BARCELONALGTBI

Barcelona es vesteix d'orgull

Barcelona torna a reivindicar la seva condició de ciutat de drets en la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Una efemèride per continuar construint una ciutat pionera en la defensa dels drets a la diversitat i de gènere i les llibertats de la ciutadania. Una commemoració cívica, social, oberta, exemple de convivència i de manera de viure de la ciutat.

Amb els lemes “Orgull de barri” i “Orgull de museus”, enguany es presenta una programació amplia i plural d’activitats elaborada pel Centre LGTBI de Barcelona a través del conveni de gestió cívica amb la Federació Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya.

Una proposta amb la qual també es vol visibilitzar aquelles accions impulsades pels diferents col·lectius i associacions implicades en la defensa dels drets LGTBI a cadascun dels barris de la ciutat. Perquè aquests dies, i sempre, Barcelona es vesteix d’orgull. 

Orgull de barris

L'orgull es viu també als barris! Amb una programació descentralitzada que pretén omplir la ciutat d’activitats per a que tota la ciutadania es pugui vestir d’orgull. 

Un orgull arrelat al territori, amb una àmplia oferta que visibilitza la pluralitat de les diferents realitats i mirades dels diferents col·lectius LGTBI. Una programació de proximitat intergeneracional, transfeminista i interseccional, impulsada pel Centre LGTBI de Barcelona —gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya—, així com pels centres cívics, les biblioteques, espais joves i d’altres equipaments de proximitat de la ciutat. 

Un any més, l’orgull de barri compta també amb la complicitat dels diferents barris dels districtes, que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBI.

Orgull de museus

Divesos museus de la ciutat tornen a sumar-se a la commemoració de l`Orgull reinterpretant  els seus espais i col·lectius en clau LGBTI.

Durant aquests dies i a través d’exposicions, visites guiades i tallers, aquests equipaments culturals ens proposen una mirada que tingui en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com ara l’esport, la creació artística o la natura, entre d’altres.

Enguany, els museus que participaran en aquesta iniciativa són: Museu Marítim de Barcelona, Museu de Ciències Naturals, Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, Museu Arqueològic de Catalunya, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món i Museu de Cerdanyola.

Orgull de comerç

Des de l’Ajuntament de Barcelona volem contribuir a que la nostra ciutat sigui més plural i més segura. 

Des de l’Ajuntament de Barcelona volem posar en marxa, en el marc de la campanya de l’Orgull LGTBI d’enguany, el nou projecte “orgull de comerç” amb la voluntat de crear una xarxa de comerços i establiments de Barcelona que esdevinguin espais segurs per a totes les persones que formen part del col·lectiu i per poder acompanyar-les en cas de necessitat, per tal d’avançar cap a una ciutat més plural i segura.

Mitjançant un segell que identifiqui els diferents agents adherits al projecte, es vol promoure una ciutat lliure d’LGTBI-fòbia a través de la corresponsabilitat de tota la ciutadania.

Orgull de comerç

Altres propostes a la ciutat

Que Barcelona es vesteix d’orgull és una realitat que es constata amb moltes altres activitats organitzades per diferents col·lectius, entitats i organitzacions diverses del món associatiu de la ciutat.

Dues de les més destacades són el PRIDE i Diada de l'alliberament sexual i de gènere. Però també són nombroses les entitats que treballen per a la promoció i la defensa dels drets de les persones LGTBI.

Podeu consultar totes aquestes propostes que no formen part del programa municipal, però que comparteixen el mateix objectiu de fer de Barcelona una ciutat referent de convivència, respecte, llibertat... i orgull!

Notícies