Comença la rehabilitació d’una nova seu administrativa a la via Laietana

Durant els propers dies començaran les obres de rehabilitació de l’edifici situat a la via Laietana, 8-10, on s’ubicarà una nova seu administrativa de l’Ajuntament amb set-cents treballadors i treballadores municipals. S’hi traslladaran els serveis que actualment hi ha en cinc edificis del districte de Ciutat Vella, la qual cosa permetrà generar una setantena d’habitatges públics i construir el nou CAP Gòtic.

28/12/2023 14:19 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte té una importància especial perquè permetrà alliberar cinc edificis municipals, que sumen en total 5.600 metres quadrats, que es destinaran a fer prop de setanta habitatges públics, i 1.500 metres quadrats més que es podran habilitar com a locals comercials en planta baixa. Es tracta dels números 7, 15 i 32 del carrer d’Avinyó, el número 3 del carrer de la Ciutat i el número 14 del carrer del Paradís. A més, a les noves oficines de la via Laietana també s’hi traslladarà la Gerència de Seguretat, Prevenció i Convivència, que ara es troba a l’edifici de la plaça de Carles Pi i Sunyer. Una part d’aquest espai se cedirà al CatSalut perquè hi construeixi el nou CAP Gòtic.

Les obres que ara comencen suposaran una inversió de 8,86 milions d’euros i tenen una durada prevista de 15 mesos. S’actuarà de manera global a les tres plantes superiors, que és on s’ubicaran les noves oficines municipals, així com parcialment al semisoterrani i al soterrani. També es faran actuacions puntuals a l’estructura de les plantes 2, 3, 4 i 5 i s’adequaran alguns espais comuns, com els accessos, els vestíbuls i la coberta, entre altres.

Un cop acabada aquesta fase, es dotarà d’usos els espais i es donarà contingut a les oficines, un projecte que s’està redactant paral·lelament i que suposarà igualment prop de 12 mesos de treballs addicionals. Així doncs, la previsió és que el trasllat del personal municipal es pugui fer a mitjan 2026. En un primer moment seran 220 persones, tot i que l’objectiu és que progressivament es vagin rehabilitant la resta de plantes que són de propietat municipal i s’hi vagin produint més trasllats, fins al total de 700 treballadors i treballadores municipals.

La instal·lació de les noves oficines municipals al bell mig de la via Laietana forma part d’un conjunt més ampli d’accions de l’Ajuntament per revitalitzar el centre de la ciutat, i s’emmarca en el procés actual de transformació de la zona.

 

Etiquetes associades a la notícia