El passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona tindrà un nou carril bici

La nova via pedalable tindrà una amplada de 3,5 metres, serà bidireccional i estarà ubicada a la calçada, al costat de la vorera de la banda del port. Aquest tram connectarà la ciutat amb la façana marítima amb un nou eix pedalable que enllaçarà amb els futurs carrils bici de la via Laietana i del passeig de Picasso.

15/01/2024 16:27 h

Ajuntament de Barcelona

El nou carril bici se situarà entre els carrers de Ginebra i de l’Escar, al districte de Ciutat Vella. Al recorregut hi ha dues parades de bus amb plataforma, on els ciclistes hauran de cedir la prioritat als vianants en el moment de pujar i baixar de l’autobús.

Quan s’hagi acabat el nou carril, el carrer quedarà de la manera següent: en sentit al mar, amb un carril bici bidireccional, un carril bus i un carril de circulació. En sentit a la ciutat, al tram entre el carrer de l’Escar i el carrer de Pepe Rubianes hi haurà un cordó de serveis, un carril bus i un carril de circulació, i al tram situat entre el carrer de Pepe Rubianes i el carrer de Ginebra, un carril bus i dos carrils de circulació.

Aquest tram crearà un nou eix pedalable, amb els carrils bici de la via Laietana i del passeig de Picasso, que permetrà alliberar el passeig més proper al port del pas de bicicletes i evitar conflictes de convivència amb els vianants.

Afectacions de la mobilitat per les obres

Els treballs es faran per fases i es preveu que durin cinc mesos. Comportaran afectacions a la calçada que, de forma general, reduiran el número de carrils de circulació. Concretament quedarà un carril en sentit plaça del Mar i dos o un en sentit centre de la ciutat. Les actuacions a fer es dividiran en diferents àmbits i cada àmbit tindrà els seus terminis:

Àmbit 1. Es faran demolicions d’un tram de vorera. Això reduirà carrils de circulació i es desplaçarà puntualment la parada de bus.

Àmbits 2 i 3. Es faran demolicions de les illetes refugi de vianants per a fer-ne de noves, treballs de clavegueram i canalitzacions de semàfors. I posteriorment s’asfaltarà el carrer i es col·locaran les peces separadores del carril. La previsió és fer-ho a mitjans de maig.

Alguns d’aquests treballs caldrà fer-los necessàriament en cap de setmana o en horari nocturn. Es prendran les mesures necessàries per minimitzar les molèsties al veïnat.