En marxa les obres del refugi de biodiversitat del Fort Pienc

Comença la rehabilitació del solar de l’antiga Casa Gay, al carrer de la Marina, 122, per convertir-lo en una zona d’estada i, alhora, Parcs i Jardins hi crearà un refugi de biodiversitat, gestionat per l’institut municipal i tancat al públic, que ajudi a preservar el patrimoni natural i afavoreixi l’alimentació i la nidificació de diversos animals com papallones i altres pol·linitzadors, rèptils, aus i mamífers.

24/10/2023 17:41 h

Ajuntament de Barcelona

La nova plaça que s’urbanitzarà al carrer de la Marina, 122, al barri del Fort Pienc, tindrà una superfície de 180 metres quadrats, amb nou enllumenat, mobiliari i un parterre amb arbres. S’ubicarà al costat del refugi de biodiversitat, que tindrà l’accés limitat per afavorir la biodiversitat dels entorns. És el solar on hi havia l’empresa Casa Gay, que es va enderrocar aquest estiu.

La Casa Gay, pionera a la ciutat

L’empresa Casa Gay és considerada la més antiga del sector del lloguer de cadires a Barcelona. Es va fundar l’any 1860 i va començar l’activitat comercial amb el lloguer de les famoses cadires de la Rambla. Però no va ser fins al 1929, l’any de l’Exposició Universal de Barcelona, quan l’empresa va construir aquest segon magatzem del carrer de la Marina, 122, que va donar servei fins a la dècada dels vuitanta.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades