En marxa la transformació de la ronda de Sant Antoni

La remodelació generarà un nou espai d’ús ciutadà amb més verd i prioritat per als vianants. Les obres han començat aquest dilluns, 8 de gener, i tenen una durada prevista de setze mesos.

08/01/2024 09:50 h

Districte Eixample

L’espai entre Villarroel i Floridablanca es configura com una nova plaça de plataforma única, completament pacificada i lliure de vehicles, que s’unirà amb la plaça del Pes de la Palla, on s’instal·larà una nova àrea de joc infantil.

Quant al transport públic, es preveu un carril bus exclusiu de baixada des de Villarroel i fins a Comte d’Urgell, que resol i elimina el pas del bus contra direcció que hi ha actualment pel carrer del Comte d’Urgell. El carril bus estarà situat al costat del cordó de càrrega i descàrrega, que finalment se situarà a la banda del districte de Ciutat Vella d’acord amb la petició dels comerciants de la zona.

Pel que fa a les bicicletes, podran circular per tot l’àmbit mantenint la prioritat de pas dels vianants.

La intervenció en aquest tram també preveu més verd. S’incrementen els espais drenants per facilitar el creixement dels arbres existents i se n’hi afegeixen 46 de nous, de manera que hi haurà un total de 150 arbres.

Finalment, el projecte de reforma inclou la connexió de l’eix verd del carrer de Tamarit i la renovació de la plaça del Dubte.

Les obres s’executaran d’acord amb el projecte aprovat i adjudicat. En total, s’intervindrà en un espai de més de 1.000 metres quadrats, que s’afegeixen als 15.262 metres quadrats ja pacificats entre la ronda i el carrer de Tamarit.

 

Més informació

Notícies relacionades