Mortadel·lo i Filemó també controlen el pas dels vianants a l’Eixample

Un dels passos de vianants més concorreguts de l’Eixample té, des d’avui, dos personatges de luxe. Mortadel·lo i Filemó, els mítics agents de la T.I.A. creats per Francisco Ibáñez, estrenen uns nous semàfors amb les seves figures a la cruïlla de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia, a tocar de la plaça de Catalunya.

27/12/2023 18:32 h

Ecologia Urbana

Mortadel·lo és la figura de la lent verda, que permet el pas dels vianants en aquesta cruïlla de l’Eixample. Filemó, en canvi, prohibeix el pas des de la lent vermella. Es tracta d’un parell de semàfors que s’ha instal·lat aquest dimecres a la tarda. A l’octubre ja es van inaugurar els de la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al costat de la Biblioteca Gabriel García Márquez, al districte de Sant Martí.

La iniciativa va ser una proposta del professor navarrès Francisco Javier Ibáñez per fer un homenatge al creador d’aquests famosos personatges de còmic. Una proposta que l’Ajuntament de Barcelona ha recollit com un reconeixent més a Ibáñez, després que a l’octubre es fes l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al dibuixant, a títol pòstum.

Pròximament, l’Ajuntament de Barcelona instal·larà dos parells més de semàfors amb aquests populars personatges a la cruïlla de la gran via de les Corts Catalanes amb el carrer de Bac de Roda, a prop de la zona on residia Ibáñez, i dos més a la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb el carrer de Manso, per la proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni.

Etiquetes associades a la notícia