El nou carrer de Pi i Margall destina un 70% de l’espai als vianants

L’eix comercial i cívic que connecta els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó és, després de les obres, més amable i més verd, destinat al veïnat. El nou disseny convida a passejar i a estar-s’hi, amb un 70% del carrer per als vianants i amb quatre nous espais per a la ciutadania, a tocar de la plaça d’en Joanic i als encreuaments amb Alegre de Dalt, Pau Alsina i Sardenya.

17/12/2023 14:11 h

Ajuntament de Barcelona

Pi i Margall és ara un carrer que prioritza el passeig i la mobilitat sostenible i local, amb la velocitat limitada a 30 km/h. S’hi ha instal·lat nova il·luminació, s’hi ha eliminat l’asfalt i s’ha optat per altres paviments, com la pedra natural, i hi ha més espais per seure i més passos de vianants. Les voreres són més amples, d’entre 5 i 12 metres en alguns punts, i una d’elles només s’interromp a l’encreuament amb Sardenya, és gairebé contínua entre Joanic i la ronda del Guinardó.

Tot i que les restriccions per sequera no han permès fer totes les plantacions previstes, que s’han posposat, la superfície per a parterres ha augmentat de 370 m2 a 3.270 m2 i s’hi han plantat una seixantena d’arbres més. És un nou corredor verd que la ciutadania ha pogut conèixer de primera mà en una festa oberta a tothom aquest diumenge, 17 de desembre, coincidint amb el festiu d’obertura comercial.

Etiquetes associades a la notícia