Dol i rebuig pel feminicidi d’una veïna de Sant Martí

Ni una menys! L’assassinat d’una dona del districte de Sant Martí, per causes de violència masclista, vulnera els drets humans més essencials i evidencia que les dones continuen estant desprotegides davant d’aquest tipus de violència. Avui al migdia ha tingut lloc un minut de silenci per condemnar aquest feminicidi, que va tenir lloc el 29 de desembre.

09/01/2024 12:59 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori condemna fermament les violències masclistes, i particularment aquest nou feminicidi, que va tenir lloc el 29 de desembre. Per això ha activat el protocol de dol, establert amb diferents institucions i entitats, que té com a objectiu treballar cada cas de manera coordinada i mostrar el dol i el rebuig, mitjançant diferents suports comunicatius, per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de posar fi a la violència masclista. El protocol inclou un minut de silenci, que ha tingut lloc alhora a la plaça de Sant Jaume i davant de la seu de cada districte de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona es compromet a continuar fent els esforços necessaris per garantir el dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació de violència masclista, i reitera el suport a totes les dones que pateixen aquestes situacions.

Atenció i assessorament

Totes les dones que pateixen violència masclista, així com els seus fills i filles, tenen a l’abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament.

Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)
Marie Curie, 16. Telèfon: 900 922 357

Telèfons d’urgències:

  • Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (24 hores): 900 703 030
  • Línia d’atenció a les dones de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120

Web de BCNantimasclista

Més informació

Etiquetes associades a la notícia