Prova de sirenes i alertes al mòbil a l’àrea del port i a la Zona Franca

El simulacre començarà a les 11.00 hores i durarà aproximadament quinze minuts, durant els quals sonaran les sirenes d’alerta de risc químic i s’enviaran missatges als telèfons mòbils de la població de la zona afectada.

14/11/2023 15:59 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és comprovar el funcionament de les sirenes, familiaritzar la població amb el so que fan i recordar que el confinament és la mesura d’autoprotecció en cas d’accident químic. L’abast es limitarà a l’àrea del port i a la Zona Franca.

Com serà la prova?

S’enviarà l’alerta de Protecció Civil als telèfons mòbils per informar de la realització de la prova, i al cap d’uns minuts s’activaran les sirenes amb el so de confinament (similar al d’una ambulància). El so d’inici de l’alerta són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Quan s’acabi la prova, s’activaran les sirenes de risc químic amb el so de fi del confinament, que serà més agut.

Pel que fa a l’alerta al telèfon mòbil, serà un missatge de text encapçalat per: “Prova de sirenes i alerta de Protecció Civil”. Es recomana a la població de les zones on es desenvoluparà el simulacre que comprovi la configuració del telèfon per poder rebre l’alerta. La zona de recepció no coincidirà plenament amb la zona d’audició de les sirenes de risc químic.

Avaluació

Es farà una enquesta breu per avaluar l’audició de les sirenes i si s’ha rebut l’alerta al telèfon mòbil a les zones afectades per la prova. Aquesta enquesta, activa des del mateix dimecres, es podrà respondre a través de qualsevol telèfon mòbil, és anònima i no recull dades personals.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades