El Millor Pa de Pagès Català 2024 es fa al Baix Guinardó
El forner Marc Casamitjana, de la fleca Montserrat Forners, al carrer dels Castillejos, guanya per segon cop el concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) 'Pa de Pagès Català'.La final del certamen es va celebrar el passat 23 de novembre a Banyoles (Girona). Montserrat Forners va superar els altres quatre finalistes d’aquesta edició: el Forn Sistaré (Reus), el Forn l’Espurna de Berga (Berga), el Forn de Pa Massana (Cornellà de Llobregat) i el Forn Mistral (Barcelona).
Fundat el 1894, Montserrat Forners és un referent en la tradició fornera catalana. Des dels seus inicis en petits forns del barri de Sants fins a l’establiment actual al barri del Baix Guinardó, al carrer dels Castillejos 366, la família ha preservat i innovat la seva artesania. Marc Casamitjana, representant de la quarta generació, ha liderat un procés de renovació tecnològica i humana, tot mantenint l’essència artesanal i adaptant-se als nous temps.
El 2022 ja va guanyar el guardó al Millor Pa de Pagès de Catalunya, que ara repeteix consecutivament. Ha rebut també els premis a la Millor Coca de Sant Joan (2023), al Millor Pa de Sant Jordi (2022 i 2018) i al Millor Llonguet Catalunya (2021).
Imatges: IGP Pa de Pagès Català