El projecte municipal B-MINCOME guanya un premi a la innovació en política 2024

La iniciativa de lluita integral contra la pobresa del consistori, que combinava suport financer amb polítiques actives d’inclusió sociolaboral, és reconeguda en la categoria de desenvolupament local.

03/05/2024 11:10 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte B-MINCOME anava adreçat a llars en situació de vulnerabilitat situades als barris de l’Eix Besòs de la ciutat, i va ser cofinançat pel programa Urban Innovative Actions (UIA) de la Unió Europea.

A més d’una transferència monetària, l’anomenat Suport Municipal d’Inclusió (SMI), hi afegia quatre polítiques actives d’inclusió sociolaboral. Mitjançant la combinació d’aquestes polítiques es pretenia crear un ecosistema que contribuís a ajudar les llars participants a cobrir les seves necessitats bàsiques i a adquirir més autonomia i capacitat de decisió sobre les seves vides.

Els Premis a la Innovació en Política els organitza The Innovation in Politics Institute, una institució amb representació en quinze països europeus que té per objectiu identificar, desenvolupar i aplicar millores en política i facilitar l’intercanvi de bones pràctiques entre fronteres.

Etiquetes associades a la notícia