Els títols T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar, a partir del 28 de novembre, només amb la T-mobilitat

Les màquines d’autovenda deixaran d’imprimir aquests títols de cartró amb banda magnètica i només els oferiran amb la T-mobilitat sense contacte, però també hi haurà un nou format de cartró recarregable, que no requereix registre previ i té menys prestacions que la targeta de plàstic o el mòbil.

20/11/2023 15:24 h

Ajuntament de Barcelona

A partir del 28 de novembre, els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar es deixaran de vendre progressivament en el format de cartró amb banda magnètica i només estaran disponibles amb la T-mobilitat.

Com puc aconseguir la T-mobilitat?

El canvi es farà de manera gradual a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir els bitllets antics amb banda magnètica i només els oferiran amb les targetes T-mobilitat, recarregables i amb tecnologia sense contacte. Aquests bitllets estaran disponibles en un format específic de cartró de la T-mobilitat que no requerirà el registre de les persones usuàries i que costarà 0,5 euros (només en la primera compra, després es podrà recarregar tantes vegades com sigui convenient).

Com a excepció, l’abonament T-usual en cartró de la T-mobilitat tindrà un disseny específic que requerirà el DNI o el passaport en el moment de comprar-lo, ja que es tracta d’un títol personal i intransferible. En aquest sentit, la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre títol de la gamma de títols integrats.

En la resta de títols que ara fan el canvi definitiu a la T-mobilitat (T-casual, T-grup i T-familiar) es permetrà la recàrrega de diferents títols, però només un cop s’esgoti el títol vigent.

Fins quan podré utilitzar els títols amb banda magnètica?

D’altra banda, pel que fa a les targetes de cartró antigues amb banda magnètica que ja han estat adquirides, es podran continuar utilitzant fins que s’esgotin o fins a la data de caducitat, fixada el 15 de gener. Fins aleshores les màquines de validació encara admetran aquest tipus de bitllets.

Els altres títols del sistema (bitllet senzill, títols socials de l’AMB —T-4—, títols propis dels operadors, etc.) continuaran expedint-se amb cartró magnètic a les mateixes màquines d’autovenda, com fins ara.

Com serà el canvi de les màquines de la xarxa?

El procés de canvi del tipus de bitllets començarà el dia 28 de novembre, però serà progressiu. És a dir, no totes les màquines de venda expediran les noves targetes T-mobilitat de cartró el primer dia. El nombre de màquines de metro, Rodalies, FGC i Tram amb el nou tipus de títols augmentarà cada dia, fins que la transició sigui completa, a meitat del mes de desembre.

El canvi arribarà als punts de venda oficials, com ara estancs o quioscs, més endavant.

Quins avantatges té la T-mobilitat personalitzada?

La T-mobilitat es pot aconseguir en dos formats més, en dispositiu mòbil i en targeta de plàstic, que requereixen registre, ofereixen alguns avantatges, com recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, i permeten fer altres gestions personals en línia.

Com em puc donar d’alta a la T-mobilitat?

Per a les persones usuàries que vulguin viatjar amb la targeta personalitzada de plàstic, es recomana que es donin d’alta a la T-mobilitat de manera digital a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC. Un cop sol·licitada, la rebran al domicili que indiquin en un termini d’entre 5 i 10 dies. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.

Font: ATM

Etiquetes associades a la notícia