Finalitza la revisió extraordinària de palmeres datileres

En total s’han revisat 1.363 exemplars i se n’han retirat 708. La retirada d’aquestes palmeres respon a la voluntat de minimitzar qualsevol risc i d’accelerar la substitució de datileres a la ciutat, que es va iniciar l’any 2014. També es manté el reg sistemàtic mentre duri la calor a través de la xarxa de reg o amb cisterna d’aigua freàtica on no hi ha xarxa instal·lada.

15/10/2023 11:17 h

Ajuntament de Barcelona

D’acord amb els canvis introduïts en el Pla de risc de l’arbrat de Barcelona, s’han talat les palmeres datileres de més de 10 metres plantades en ubicacions amb probabilitat de causar danys personals, així com aquelles on s’observin factors de risc identificats. 

Cal recordar que el pla municipal d’avaluació del risc de l’arbrat ja incloïa mesures d’avaluació específiques per a palmeres com, per exemple, l’anàlisi instrumental de l’estípit per detectar-hi anomalies internes i la prova d’oscil·lació per avaluar el volteig de l’exemplar. 

Durant aquestes setmanes els equips de Parcs i Jardins han atès 79 peticions de la ciutadania relacionades amb palmeres, majoritàriament relacionades amb la retirada de fulles seques.

Totes aquestes mesures extraordinàries s’han pres i executat arran dels informes elaborats després de l’accident del mes d’agost, que indicaven que no es podia establir cap causa principal que expliqués el trencament de la palmera datilera.