Formació per impulsar noves APEU

Amb l’objectiu d’afavorir la creació de noves àrees de promoció econòmica i urbana (APEU), s’han posat en marxa un seguit de formacions dirigides a comerciants, associacions i entitats perquè coneguin els avantatges de les APEU i perquè puguin plantejar propostes, opinions i dubtes sobre el projecte.

09/04/2022 10:00 h

Ajuntament de Barcelona

En col·laboració amb Esade Creapolis, s’han iniciat un seguit de cursos gratuïts de formació, suport i anàlisi per a la implementació de les APEU, uns espais amb un model de governança que permet l’autogestió de les zones comercials per part dels eixos comercials. La formació es divideix en dos blocs:

“Què és una APEU i com pot ser útil per al comerç?”

Són sessions de seminaris web d’una hora i mitja que permetran a les persones participants tenir la informació suficient per valorar la possibilitat d’impulsar una APEU al seu entorn, que contribueixi a promocionar i reactivar el teixit comercial i de restauració de Barcelona, així com a dinamitzar i cohesionar els barris de la ciutat. Es fan sessions en dies diferents: 28 de març, 4 i 25 d’abril i 2, 9, 16 , 25 i 30 de maig, de 14.30 a 16.00 hores, per facilitar l’assistència del teixit comercial.

“Les claus per constituir una APEU”

És un curs distribuït en tres blocs de quatre hores en què s’abordaran en profunditat l’estratègia i el lideratge, la planificació i la viabilitat financera i els aspectes legals de les APEU. Es preveu fer tres edicions del curs, la primera serà els dies 2, 9 i 16 de maig, la segona el 10, 17 i 24 de maig i la tercera l’11, 18 i 25 de maig.

D’altra banda, es posarà a disposició dels eixos comercials que mostrin interès a formar una APEU un procés d’assessorament i acompanyament amb l’objectiu d’analitzar la viabilitat de l’àrea en una zona concreta de Barcelona. De la mateixa manera, es donarà l’opció de fer una diagnosi i anàlisi estratègica qualitativa i quantitativa, a més d’un informe de viabilitat de la posada en marxa en el cas que es vulgui implantar una APEU a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia