Impuls a la indústria intel·ligent amb la compra de naus industrials a la zona del Besòs

La proposta d’adquisició dels espais, amb un pressupost total de 6 milions d’euros, té com a principal objectiu atreure i desenvolupar projectes vinculats a l’economia circular i sostenible, per millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses d’aquest entorn, unes 750, que generen més de 10.000 llocs de treball.

14/09/2021 17:06 h

Ajuntament de Barcelona

De manera paral·lela a la compra de les naus, s’obrirà un procés per a la cerca d’operadors privats que aportin projectes que acompanyin la transformació digital i sostenible i la transició energètica de les pimes industrials de l’Eix Besòs.

La selecció dels espais per adquirir tindrà en compte la ubicació, l’estat de conservació i la superfície, que haurà de ser d’entre 1.500 i 5.000 metres quadrats. Els espais hauran de ser de planta baixa i accessibles des del carrer, i es donarà preferència al barri del Bon Pastor (Sant Andreu), concretament en un entramat de carrers propers al parc de la Maquinista.

Referents espanyols i internacionals

La col·laboració publicoprivada per al desenvolupament econòmic d’àrees urbanes és un model que ha contribuït a l’èxit de projectes estratègics d’altres grans ciutats del món. Els referents més reeixits són els del Brooklyn Navy Yard (Nova York), l’antiga Station F (París) i la regeneració de l’illa de Zorrotzaurre (Bilbao).

Estratègia de futur

Aquesta iniciativa, proposada pel grup municipal d’ERC i inclosa a l’acord de pressupost 2021, s’emmarca en l’Estratègia de futur per als polígons del Besòs. Les empreses ubicades als quatre polígons industrials d’aquesta zona són majoritàriament petites o micropimes (més del 90%) i desenvolupen activitat industrial o comerç a l’engròs (75%). Per sectors hi destaquen el químic i el farmacèutic en superfície ocupada, i el metal·lúrgic en nombre d’empreses.

A l’octubre Barcelona Activa començarà programes d’acompanyament individualitzat per contribuir a la competitivitat i la sostenibilitat mediambiental d’aquestes empreses.

 

Etiquetes associades a la notícia