La plaça del Canòdrom serà un espai enjardinat per fer-hi vida

Comencen les obres, per reurbanitzar la plaça del Canòdrom, a Sant Andreu. El projecte durara 11 mesos i s'hi s’invertiran 3,4 milions d’euros, per convertir-la en un espai d’ús ciutadà amb una àgora per a activitats, una àrea de gossos, una cistella de bàsquet, una superàrea de joc infantil, verd i zones d’ombra.

22/01/2022 10:25 h

Ajuntament de Barcelona

La reforma de la plaça del Canòdrom, actualment urbanitzada com a espai lliure públic amb caràcter provisional, és una llarga reivindicació de les entitats del barri del Congrés i els Indians. El projecte actuarà en un total de 8.425 m2 i inclourà una àgora per a actes públics i activitats com ara cinema a la fresca, una àrea per a gossos de 450 m2 i una cistella de bàsquet. També es col·locaran cadires, bancs i mobiliari urbà al llarg dels recorreguts, de manera que els camins no seran només àmbits de circulació sinó també d’estada.

A més, incorporarà una superàrea de joc infantil de grans dimensions que oferirà diferents possibilitats de joc i d’exploració per als infants. Estarà formada per una xarxa plena d’activitats lúdiques per jugar per sobre i per sota. La superfície enjardinada total serà de 2.245,5 m2 amb arbrat per afavorir les zones d’ombra, praderies i plantes aromàtiques. D’altra banda, l’accessibilitat a la plaça quedarà garantida a través de tres grans entrades situades als carrers perimetrals, s’hi renovarà l’enllumenat i es mantindrà el traçat de la pista de llebrers. 

Un edifici històric i singular

La plaça pren el nom de l’edifici de l’antic Canòdrom, d’Antoni Bonet i Josep Puig, de l’any 1964, que forma part del Catàleg de patrimoni arquitectònic historicoartístic de la ciutat, i té una importància especial al barri. L’edifici del Canòdrom forma part d’un conjunt d’obres de l’arquitectura moderna que va sorgir després de la guerra i és l’únic edifici de la ciutat amb una estructura metàl·lica singular que ha sobreviscut a aquells anys.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia