Les obres de la connexió del tramvia comencen la setmana del 7 de març

Els treballs començaran de manera simultània en diferents àmbits de l’avinguda Diagonal, en el tram comprès entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona. S’iniciarà així una de les obres més rellevants de la ciutat, que permetrà guanyar una xarxa tramviària unificada, que connecta nou municipis de l’àrea metropolitana i modificarà l’actual configuració d’una de les vies més emblemàtiques de Barcelona.

15/02/2022 10:14 h

Districte Eixample

Inicialment les obres provocaran afectacions similars a les que ja estan en marxa, atès que, des del novembre del 2020, a l’avinguda Diagonal ja hi ha implantades les obres d’ampliació del col·lector, que han provocat importants desviacions del trànsit en aquest espai.

La primera fase d’implantació de la xarxa tramviària unificada i de la urbanització de l’avinguda Diagonal s’iniciarà de manera simultània en cinc trams de la plaça de les Glòries i el carrer de Girona.

Afectacions a l’àmbit Glòries-Canòpia

A l’àmbit de Glòries-Canòpia la previsió inicial és ocupar espais de la plaça per on actualment no transiten vehicles, sense afectar els itineraris de vianants ni de bicicletes. Els busos de la línia 7 hauran de modificar el recorregut per circular pel carrer de Badajoz.

Afectacions a l’avinguda Diagonal, entre Castillejos i Marina

Se n’ocuparan les calçades laterals, s’hi retiraran els dos cordons d’estacionament, s’hi tallarà un carril de circulació a banda i banda i s’hi deixarà un carril de circulació operatiu a cada lateral. Quan s’hi habiliti el carril bici definitiu, se’n repavimentarà la rambla central i se’n desviaran temporalment els itineraris dels vianants per les voreres a tocar de façana.

Afectacions als entorns de la plaça de Pablo Neruda

Les obres s’iniciaran amb els treballs d’habilitació d’un carril addicional de circulació al carrer d’Aragó, entre el carrer de la Marina i el carrer de Sardenya. Això obligarà el trànsit provinent del carrer de la Marina a continuar recte en sentit ascendent o desviar-se cap al carrer d’Aragó. El pas de vehicles cap a l’avinguda Diagonal quedarà tallat per executar les obres, però en tot moment s’hi mantindrà l’accés per a veïns i pàrquings de la zona.

Afectacions a l’avinguda Diagonal, entre el passeig de Sant Joan i Girona

Coincidint amb la implantació de les obres del tramvia, es procedirà a l’obertura del sentit ascendent del passeig de Sant Joan, actualment tallat per les obres del col·lector de la Diagonal. Això farà que la circulació i els autobusos puguin seguir de nou el traçat recte pel passeig de Sant Joan. Així mateix, s’habilitarà el gir des del passeig de Sant Joan, en sentit ascendent, cap al lateral muntanya de l’avinguda Diagonal (sentit Llobregat) i el carrer de Mallorca. Els autobusos podran girar des del passeig de Sant Joan cap al tronc central de la Diagonal (sentit Llobregat).