Les activitats lúdiques i de dinamització de la ronda de Sant Antoni reuneixen més de nou mil persones

Un total de 9.282 persones han passat des del 23 de juny per les activitats lúdiques i de dinamització de la ronda de Sant Antoni, que pretenen omplir l’espai de vida mentre no hi comencin les obres de retirada de la llosa, al novembre. El projecte forma part del Pla de barris, s’ha posat en marxa per dotar d’usos socials l’espai i ha estat compartit des de l’inici amb els agents veïnals i comercials per tal que s’impliquessin en l’impuls de la programació d’activitats.

07/08/2022 11:46 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa pretén fomentar nous usos comunitaris a l’espai de la llosa, promoure la relació entre el Raval i Sant Antoni i consolidar una dinàmica de veïnificació de cara a la futura transformació de l’àrea, que passarà de ser un espai de trànsit a un espai cruïlla de dinàmica veïnal i comunitària. A més, la programació d’activitats vol transformar en positiu les dinàmiques veïnals i de promoció del comerç de proximitat, i incorporar en tot el procés de treball els agents clau de tots dos barris.

De dilluns a diumenge, vuit hores al dia, dues àgores permanents, una a cada tram de la ronda, proposen activitats fixades i diàries vinculades l’una a l’ús infantil i familiar, amb jocs de taula i espais lúdics, que ja ha rebut 5.965 persones, i l’altra al públic juvenil i adult, amb un espai de taules, cadires i d’altres elements que configuren espais de confort per a les activitats, per la qual han passat 3.317 veïns i veïnes.

A més de les dues àgores fixes, se n’inclouen dues més de puntuals, on s’ha previst que es dinamitzi la programació cultural, i s’hi podran celebrar tallers, espectacles i activitats efímeres. Se n’hi organitzen des del 5 d’agost, i les activitats també poden sorgir d’entitats dels mateixos barris i tenir el format i les característiques que es considerin interessants. Entre les activitats culturals que s’hi poden fer hi ha contacontes, xerrades, presentacions, arts de carrer, teatre, jocs de taula, balls i activitats per fomentar hàbits saludables. En aquest cas, la programació té lloc a la tarda entre setmana i durant el cap de setmana, sense un calendari prefixat.

Etiquetes associades a la notícia