L’Orgullosa arriba per celebrar la diversitat sexual i de gènere

Com a ciutat pionera i referent en la lluita de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBI), Barcelona oferirà durant gairebé un mes i mig una programació específica per acostar la realitat dels diversos col·lectius a tota la ciutadania. La festa del Centre LGTBI, el 21 de maig, donarà inici a l’Orgullosa, que culminarà amb una gran gala musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i entre aquestes dues dates recorrerà els barris i diversos museus de la ciutat amb activitats que reivindiquen la pluralitat sexual i de gènere i els drets del col·lectiu LGTBI.

30/05/2022 12:25 h

Ajuntament de Barcelona

L’Orgullosa als barris i als museus

Per ampliar l’abast de la commemoració l’Orgullosa inclou una programació descentralitzada i interseccional que s’ha elaborat en col·laboració amb les entitats i agents de cada districte que treballen dia a dia en la defensa dels drets LGTBI.

Diferents museus de la ciutat com el Macba, el MNAC, el Museu Picasso o el Museu Marítim ofereixen propostes per reflexionar sobre temes LGTBI a través de diferents mirades a les seves col·leccions, visites guiades i altres activitats específiques. A més, el 30 de juny s’ha previst una jornada de taules rodones al Centre LGTBI de Barcelona per repensar les institucions museístiques des d’una mirada queer.

A les Corts:

10 de juny, a les 19 h
Jornada de l’Orgull LGTBI
Plaça del Sol de Baix

17 de juny, a les 19 h
Espectacle ‘Symphony Performance. Symphony of the Seas’
Jardins d’Interior d’Illa de Gaietà Renom

18 de juny, a les 19 h
Espectacle “Cobalto. Laila Tafur i Alba Rihe”
La Caldera Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques

22 de juny, a les 18 h
Trobada ‘Els drets LGTBI amb mirada intercultural i interseccional’
Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart

Gran gala el Dia de l’Orgull

L’Orgullosa culminarà el 28 de juny amb una gran gala musical adreçada a tota la ciutadania, que tindrà lloc a l’Anella Olímpica de Montjuïc i oferirà una cuidada programació de proximitat que s’anunciarà pròximament.

Una explosió de color i simbolisme

El cartell de l’Orgullosa és obra de l’il·lustrador Javier Navarro, més conegut com el Dios de los Tres, amb tipografia de Javier Alcaraz. Es tracta d’un disseny ple de motius LGTBI i de referències a Barcelona, com el Gat del Raval, un dels eixos del moviment queer més fresc i efervescent de la ciutat.

La ciutadania pot aconseguir un exemplar en paper del cartell a la Sala Ciutat, al carrer de la Ciutat, 2, o descarregar-lo en format digital.

Consulteu tota la programació de l’Orgullosa.