Més de 5.100 aspirants comencen les proves d’accés a la Guàrdia Urbana i als Bombers

Dissabte, 16 de març, tenen lloc les primeres proves per a 128 places d’agent del cos policial i 60 per al Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS), amb el percentatge més alt de dones aspirants assolit fins ara.

16/03/2024 11:46 h

Ajuntament de Barcelona

En el cas de la Guàrdia Urbana, el percentatge de dones aspirants és del 36,3%. Com la resta de persones convocades, hauran de superar una prova cultural i teòrica, un test aptitudinal, una prova de coneixements de llengua estrangera i una part del test de personalitat i de competències.

En el procés selectiu de Bombers hi ha un 17,6% de dones aspirants. En aquest cas, les proves seran de coneixements del temari general, de coneixements del temari específic, de personalitat, de competències i de llengua estrangera. El procés per entrar al SPCPEIS és un dels més exigents del conjunt de la funció pública, amb una fase d’oposició amb un total de nou proves.

Les persones que superin les proves d’accés a la Guàrdia Urbana començaran el curs de formació bàsica de policia, que organitza l’Escola de Policia de Catalunya (EPC), de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), durant el mes de setembre. Pel que fa als i a les aspirants al cos de Bombers, començaran el curs selectiu a l’ISPC abans d’acabar l’any.

Amb la convocatòria d’aquestes places es reforça el compromís amb la seguretat i la protecció dels habitants de Barcelona. Actualment, la Guàrdia Urbana disposa d’una plantilla de 3.400 agents, el màxim històric del cos, i la de Bombers, de més de 760 efectius.

Per a més informació podeu consultar a la seu electrònica informació tant del procés de la Guàrdia Urbana com del de Bombers.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades