Nova vida per al Teatre Principal

El pla urbanístic i el conveni acordat amb els promotors preveuen la remodelació del Teatre Principal, un edifici històric situat a la part baixa de la Rambla. L’equipament, ara en desús, es convertirà en un espai dinamitzador de la vida del barri del Raval.

21/12/2021 19:32 h

Ajuntament de Barcelona

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment un pla especial integral i de millora urbana que preveu que a l’espai s’hi desenvolupi un projecte cultural centrat en l’àmbit audiovisual i l’art immersiu. De fet, gràcies a les exposicions d’art immersiu, el Teatre Principal es convertirà en la primera instal·lació d’aquest tipus a Europa, de manera que entrarà en els circuits artístics internacionals.

Pel que fa a l’oferta teatral, s’hi mantindran obres tradicionals, però també s’apostarà per altres d’immersives. Les representacions desenvoluparan l’acció de manera dinàmica amb el públic al centre, i no en un espai físic estàtic, en un format que ja és present a ciutats tan importants en l’àmbit teatral a escala global com Londres i Nova York.

El projecte també implicarà la remodelació integral de l’edifici, que serà a càrrec dels promotors. La façana, de caràcter patrimonial, es mantindrà, i l’espai tindrà sis sales amb una capacitat total per a 2.520 persones. Totes es comunicaran a través d’un espai interior que farà de passatge obert que unirà la Rambla i el carrer de Lancaster.

Més de mig milió d’euros de compensació

L’acord també preveu que els promotors paguin una compensació de 547.000 euros. Una part d’una de les parcel·les que formen el Principal té actualment un ús esportiu. Per poder donar l’ús d’equipament cultural i recreatiu a tot el conjunt, cal traslladar l’equipament esportiu a un altre emplaçament, concretament a unes instal·lacions de la Barceloneta. Els diners, que són la diferència de valor entre les dues qualificacions, es destinaran a la millora dels equipaments culturals del barri del Raval.

Reactivar la Rambla i el centre de la ciutat

La recuperació del Teatre Principal, un edifici del segle XVII que ha estat testimoni i protagonista de molts esdeveniments de la història de la ciutat, se sumarà a les actuacions per reactivar la Rambla i consolidar-la com a espai de trobada i eix central i cultural de la ciutat. Totes dues actuacions formen part també de l’estratègia de regeneració del centre de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades