Obert el termini per sol·licitar la prestació del fons d’infància

Els fons d’infància 0-16 són una prestació econòmica d’urgència social destinada a famílies en situació de vulnerabilitat amb infants i adolescents a càrrec perquè puguin cobrir les necessitats bàsiques. El pressupost d’enguany és de 14 milions d’euros, tot i que dependrà del nombre de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. L’ajut es pot demanar fins al 28 de juny.

22/05/2024 09:42 h

Ajuntament de Barcelona

La sol·licitud es pot fer a través del portal de tràmits o de manera presencial als espais d’atenció habilitats a l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, al carrer d’Aragó, 344, i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) Monumental, al carrer de Sicília, 216.

Les persones beneficiàries del fons 0-16 rebran la prestació econòmica a través de la Targeta Barcelona Solidària. El calendari de pagaments es publicarà al web del fons d’infància.

L’import de la prestació és de 600 euros per un menor a càrrec, de 1.050 euros per dos menors a càrrec, de 1.350 euros per tres menors a càrrec i, a partir del quart menor, es rebran 300 euros més per infant. Les famílies monoparentals rebran un import addicional de 600 euros.

L’any passat el fons 0-16 va arribar a 12.374 famílies i 21.481 menors i s’hi van destinar més de 13 milions d’euros. En aquesta convocatòria s’ha incorporat un assistent virtual per atendre dubtes i consultes.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades