(Òh!)pera, nou projecte de cocreació d’òperes de petit format amb estudiants

Impuls a la cocreació cultural i al talent barceloní amb el nou projecte (Òh!)pera, una iniciativa compartida entre la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives, el Gran Teatre del Liceu, el Disseny Hub i les escoles de disseny de la ciutat per crear quatre òperes de petit format amb estudiants de diferents disciplines artístiques.

11/01/2022 15:33 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte (Òh!)pera es presenta com una nova fórmula de col·laboració entre institucions públiques i culturals i entre professionals de les disciplines artístiques i les noves generacions de creadors i creadores, una sinergia que es materialitzarà aquest estiu, els dies 9 i 10 de juliol, amb la representació de les quatre microòperes de 30 minuts de durada i de temàtica actual.

Durant els propers mesos, les obres es treballaran entre els estudiants de les escoles d’art i disseny de la ciutat BAU, Elisava, EINA, LCI i Escola Massana i els compositors i compositores seleccionats dins el projecte Barcelona Creació Sonora, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB): Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santcovsky.

Quatre òperes de petit format

Les obres que formen part del projecte (Òh!)pera també tindran la direcció artística i escènica de professionals dels diferents àmbits creatius. Els quatre projectes són els següents:

  • Shadow. Eurydice Says. Es representarà a l’espai Foyer amb la direcció escènica d’Alícia Serrat. La composició musical és de Núria Giménez-Comas, i el llibret, d’Elfriede Jelinek, traduït per Gitta Honegge i basat en el text de N. G. C. i Anne Monfort. Hi participaran estudiants de l’escola Elisava.
  • L’ocell redepmtor. Es representarà a l’espai Miralls amb la direcció escènica de Marc Chornet. La composició musical i el llibret són de Fabià Santcovsky. Hi participaran estudiants de l’escola Eina.
  • The Fox Sisters. Es representarà a l’espai Teatri amb la direcció escènica de Silvia Delagneau. La composició musical és de Marc Migó i el llibret, de Lila Palmer. Hi participaran estudiants de l’escola BAU.
  • Entre los árboles. Es representarà a l’espai Foyer amb la direcció escènica de Nao Albet. La composició musical és de José Río-Pareja, i el llibret, de Juan Mayorga. Hi participaran estudiants de l’escola Massana.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades