Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 31 de març de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de març del 2023, ha aprovat tres proposicions: la d’ERC, per denunciar que moltes de les presentacions d’aquest trimestre són accions de partit i no de ciutat, la del PP, per donar suport a l’edició de la Copa Amèrica que tindrà lloc a Barcelona el 2024, i la de Valents, per augmentar les sancions als grafiters. S’han rebutjat les propostes del PSC, J×Cat i Cs. També s’ha llegit una declaració institucional.

31/03/2023 15:15 h

Ajuntament de Barcelona

La proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat que molts dels projectes municipals presentats aquest trimestre són accions de partit i no de ciutat i insta el Govern municipal a presentar un informe detallat de les campanyes institucionals que s’han fet durant aquest període, que n’especifiqui el cost i l’objectiu. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i el vot en contra de BComú i el PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha proposat canviar la MPGM que obliga a reservar el 30% de les noves promocions i grans rehabilitacions a habitatge protegit, per incloure-hi l’opció de compensació econòmica per part del promotor perquè el consistori pugui comprar sòl i construir més habitatge públic. La proposta ha quedat rebutjada amb el vot favorable del PSC i J×Cat i el vot contrari d’ERC, BComú, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita.

Junts per Catalunya ha presentat una proposició per reprovar l’alcaldessa i el seu equip de govern per la gestió de la ciutat els dos darrers mandats. S’ha rebutjat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots en contra de BComú i el PSC i l’abstenció d’ERC.

Ciutadans ha instat el Govern de la ciutat a fer les tasques necessàries perquè en les properes Festes de la Mercè es tornin a celebrar curses de braus a la ciutat. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i els vots contraris d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

El Partit Popular ha proposat expressar el suport a la 37a edició de la Copa Amèrica, que tindrà lloc a Barcelona l’any 2024, i elaborar un acord de ciutat amb entitats i administracions per donar un impuls col·lectiu a l’esdeveniment. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits i la regidora no adscrita.

La proposta de Valents insta el Govern municipal a incrementar en un 50% les sancions als grafiters i a crear un programa perquè ajudin i col·laborin en la neteja dels grafits de la ciutat. S’ha aprovat amb el vot favorable d’ERC, BComú, el PSC, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció de J×Cat.

Declaració institucional

El Consell Plenari ha llegit una declaració institucional, per donar suport a la candidatura de la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana perquè la Unesco la reconegui com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat i per promocionar-la als esdeveniments culturals de la ciutat.